Головна Новини Світ Польща З яких областей до Польщі приїхало найбільше українців: не всі, рятуючись від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

З яких областей до Польщі приїхало найбільше українців: не всі, рятуючись від війни

Кількість офіційно працевлаштованих українців у Польщі на кінець 2023 року становила 750 тисяч від 1 млн 125 тис. усіх працюючих іноземців

1 лютого 2024, 16:27
Поділіться публікацією:

Цієї зими найбільше українців, які перебувають у Польщі, приїхали з Дніпропетровської області. Найменше — киян та жителів Криму з кількістю менше 1%. Як повідомляє портал "Коментарі", такі дані оприлюднили в аналітичному центрі міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal.

З яких областей до Польщі приїхало найбільше українців: не всі, рятуючись від війни

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Якщо ж говорити про ТОП-10 областей за найбільшою кількістю українців у Польщі, то в лідерах далеко не прифронтові області, за винятком Дніпра та Харкова. Список виглядає так: Дніпропетровська – 9,82%; Хмельницька – 6,8%; Івано-Франківська – 6,3%; Львівська – 6,05%; Волинська-5,79%; Рівненська – 5,79%; Харківська – 5,29%; Житомирська – 5,29%; Вінницька – 4,53%.

Зазначається, що серед опитаних 52,64% — мешканці міст, 17,63% приїхали із селищ (раніше селище міського типу) та 29,72% — із сіл.

Аналітики звертають увагу, що навесні 2022 року найбільше українців приїхало до Польщі з областей, що знаходяться поблизу бойових дій. А взимку 2023-2024 років у Польщі серед опитаних переважна більшість трудових мігрантів.

За словами директора департаменту рекрутації міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal Ганни Джоболди, кількість офіційно працевлаштованих українців у Польщі на кінець 2023 року становила 750 тисяч від 1 млн 125 тис. усіх іноземців, що працюють.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Польщі перекинувся автобус з українцями: МЗС уточнило кількість постраждалих.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські біженці, які на початку повномасштабного вторгнення Росії знайшли притулок у Польщі, почали масово залишати країну. Вони прагнуть знайти найкращі умови життя в інших європейських країнах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини