Головна Новини Світ Польща З'явилась реакція подружжя поляків, яке смертельно отруїло українця холодцем
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась реакція подружжя поляків, яке смертельно отруїло українця холодцем

Пара поляків, яка виготовляє та продає холодець в Польщі відреагувала на смерть українця від їх м'ясного продукту.

27 лютого 2024, 12:40 comments11742
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

17 лютого 54-річний українець, який проживав у Польщі, звернувся до лікарні з гострим харчовим отруєнням після покупки холодцю на місцевому ринку. Через дві години він помер. Польська поліція з'ясувала, що холодець виготовило подружжя поляків в домашніх умовах. Тепер вони прокоментували смерть українця від їхньої м'ясної продукції.

З'явилась реакція подружжя поляків, яке смертельно отруїло українця холодцем

У Польщі помер українець після отруєння холодцем. Фото з відкритих джерел

Журналісти TVN змогли поговорити з парою, яка продавала м'ясну продукцію, що призвела до смерті українця та харчового отруєння ще кількох поляків. За словами чоловіка, його дружина має сезонну роботу, а він не працює через хворобу, тому вони ведуть невелике господарство та продають свою домашню продукцію на місцевому ринку.

На питання, чи відчувають вони відповідальність, за смерть українця, жінка відповіла, що "напевно", а її чоловік додав "в якомусь сенсі однозначно так".

"Ми можемо поспівчувати родинам і просити вибачення за те, що сталося. Вибачте, бо це було ненавмисно", — додав чоловік.

У польській поліції заявили, що пара піддала "прямому ризику втрати життя або тяжким тілесним ушкодження шляхом продажу їм холодцю" та не дотримувалась вимог щодо виробництва м'ясної продукції. На їх фермі було вилучено 20 кг м'ясної продукції для перевірки на збудники різних хвороб, зокрема і тих, яке викликають харчове отруєння

"Санітарні умови, в яких підозрювані виробляли м’ясну продукцію, були жахливими. Там було брудно. Столи та інструменти не дезінфікували. Це були старі, часто іржаві інструменти. Умови порушували елементарні правила гігієни", — заявив речник окружної прокуратури Анджей Дубеля.

Через смерть українця від холодцю подружжю загрожує до трьох років в'язниці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про мікробіолога, яка назвала продукти, які вона уникає, бо вони можуть викликати харчове отруєння.

Також "Коментарі" писали, що Комаровський розповів, що може допомогти при харчовому отруєнні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини