Головна Новини Світ Польща Зеленський провів нараду щодо ситуації на кордоні з Польщею. Що вирішено
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів нараду щодо ситуації на кордоні з Польщею. Що вирішено

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду, на якій обговорювалась також проблема блокування польськими фермерами кордону. Президент пообіцяв з цього приводу швидкі кроки

21 лютого 2024, 14:29
Поділіться публікацією:

Як розповів президент, на селекторній нараді, на якій були присутні і члени Кабміну, була детально розглянута ситуація, яка відбувається на українсько-польському кордоні, а також дії польських фермерів, які блокують вантажні перевезення. Зеленський повідомив, що на селекторі були визначені кроки, які має зробити Україна і "вони будуть дуже швидко".

Зеленський провів нараду щодо ситуації на кордоні з Польщею. Що вирішено

Володимир Зеленський

При цьому Володимир Зеленський підкреслив, що лібералізація торгівлі з Європейським Союзом повинна тривати і надалі.

"Я вдячний чіткій позиції Європейської комісії. Має бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки й безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія. Ситуативні інтереси не мають права її похитнути",
- підкреслив президент Зеленський.

Разом з тим, за повідомленням заступника міністра сільського господарства Польщі Міхала Колодзейчака, польський уряд має на меті вперше за 30 років провести перемовини з фермерами. За його словами, така історична зустріч повинна відбутися 26 лютого.

Як повідомив Колодзейчак, польські протестувальники визначать своїх представників, які їх представлятимуть на зустрічі з урядовцями. Про час і місце таких перемовин їх повідомлять згодом.

Заступник міністра додав, що уряд Польщі все ж має на меті домовитися з фермерами.

"Встановлення певної дорожньої карти, час для вирішення наступних проблем, тому що це не політична дія, це стратегічна дія, яка має втілитися в те, що таких проблем не буде через 2 місяці"
, — сказав Колодзейчак.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" Міхал Колодзейчак заявив, що йому не соромно за дії польських фермерів, які знищили українське зерно на кордоні. При цьому він розкритикував позицію України, яка хоче ввести ембарго на польські товари, хоча підкреслив, що уряд Польщі може ввести додаткові обмеження до української сільгосппродукції. Також він звернувся до президента Володимира Зеленського і порадив йому займатися проблемами своїх країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини