Головна Новини Світ Польща "Знайте, українці, я буду з вами до кінця": Польща продовжує зазнавати втрат на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Знайте, українці, я буду з вами до кінця": Польща продовжує зазнавати втрат на війні в Україні

Янушу був 41 рік, у нього залишилася донька та дружина-українка

23 грудня 2022, 08:52 comments1602
Поділіться публікацією:

Польща є однією з небагатьох країн, яка підтримала Україну в найважчий для неї момент. Йдеться не лише про надання гуманітарної та фінансової допомоги, а про те, що в Україні щомісяця на полі бою гинуть поляки, які кинули мирне та стабільне життя, щоб допомогти сусідам здолати путінських окупантів. Наше видання неодноразово писало про громадян Польщі, які віддали життя, захищаючи незалежність України. На жаль, кількість загиблих лише зростає. Так, наприклад, учора в Підкарпатському воєводстві рідні та близькі попрощалися з ще одним Героєм, який загинув під час ворожого бомбардування. Януш Шеремет записався до міжнародного легіону ЗСУ ще на самому початку війни, проте дожити до довгоочікуваної перемоги чоловікові не вдалося, він загинув на початку цього місяця, 4 грудня.

"Знайте, українці, я буду з вами до кінця": Польща продовжує зазнавати втрат на війні в Україні

Януш Шеремет (по центру), з відкритих джерел


Януш Шеремет, він же "Козак", народився і виріс у населеному пункті Динів. З юних років він почав захоплюватися темою козацтва, багато читав про українську культуру, завжди з повагою ставився до всіх українців, які почали мешкати у Польщі ще задовго до війни. За наявними даними, його донька була народжена в Україні, тому щойно почалася війна, він перевіз сім'ю дружини до себе на Батьківщину, після чого вирушив воювати.


"Я все для себе вирішив. Я записався в інтернаціональний легіон ЗСУ. Сьогодні починається моя війна. Знайте, українці, я буду з вами до кінця, я вас люблю. Я боротимуся за незалежність України, за її свободу та територію", — написав. Януш на своїй сторінці у соціальних мережах за день до від'їзду до України.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що на розбомбленій будівлі у Харкові повісили картини художника з Вроцлава. Світові ЗМІ встигли назвати цей подарунок символом дружби між Україною та Польщею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини