Головна Новини Світ Решта світу Арешт найманців ПВК Вагнера: у Білорусі шукають ще 200 бойовиків, які планують теракт
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт найманців ПВК Вагнера: у Білорусі шукають ще 200 бойовиків, які планують теракт

У Білорусі стосовно 33 бойовиків ПВК Вагнера порушили справу за статтею "Підготовка теракту"

30 липня 2020, 10:55
Поділіться публікацією:

У Білорусі проти 33 затриманих російських найманців приватної військової компанії Вагнера порушили кримінальну справу про підготовку теракту. Про це заявив державний секретар Ради Безпеки Білорусі Андрій Равков в трансляції білоруського бюро "Радіо Свобода".

Арешт найманців ПВК Вагнера: у Білорусі шукають ще 200 бойовиків, які планують теракт

Спочатку Равков зазначив, що кримінальну справу відкрили за "290-якоїсь" статтею, але згодом уточнив, що мова йде про підготовку до терористичного акту. Затриманих найманців поки допитують. Він додав, що крім 33 затриманих, близько 200 інших найманців знаходяться на території Білорусі. Їх продовжують шукати.

На питання журналістів, хто покликав найманців у Білорусь, Равков відповів, що поки не знає.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії Вагнера. У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні. Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і зажадав від Росії пояснень. При цьому у Держдумі РФ вважають, що інцидент не вплине на відносини з Білоруссю.

Зазначимо, прикордонники Білорусі посилять оперативне прикриття державних кордонів після затримання бійців ПВК "Вагнера", посилять контроль і на кордоні з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини