Головна Новини Світ Решта світу "Червоний" рівень небезпеки: які наслідки повені в Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

"Червоний" рівень небезпеки: які наслідки повені в Китаї

Відомо про 21 загиблого внаслідок стихії

13 серпня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

"Червоний" рівень небезпеки: які наслідки повені в Китаї

У китайських провінціях повінь зруйнувала сотні будинків, Фото: Bangkok Post

Низка країн потерпає від повеней. Серед них Китай, Японія, Туреччина. У Китаї з середи продовжуються сильні зливи із рекордною кількістю опадів. Місцями випало від 100 мм до 400 мм опадів. У результаті цього місцеві річки вийшли з берегів і спричинили повінь. Про це повідомляє Bangkok Post.

За даними Метеорологічної адміністрації Китаю, сильні опади не скінчаться до наступного тижня. Державні синоптики також оголосили про загрозу геологічної катастрофи. У зону ризику входять центральні провінції Хубей, Хунань, Хенань та Аньхой, Чунцин, Сичуань та Гуйчжоу на південному заході, а також Чжецзян на східному узбережжі.

Відомо про кількість жертв стихії — наразі загиблих налічується 21 особа у провінції Хубей. Вказаний регіон найбільше постраждав від повені цього тижня. У провінції Хубей відключено електроенергію, зруйновано понад 3600 будинків, пошкоджено 8110 га посівів. У п'яти містах провінції оголошено "червоний" рівень небезпеки.

”Червоний” рівень небезпеки: які наслідки повені в Китаї - фото 2

З провінції евакуювали 6 тисяч людей. Рятувальники вивозили людей на безпечне місце на бульдозерах і човнах. У місті Суйчжоу місцеві мешканці говорять, що рівень води піднявся на два-три метри. За їх словами, такого дощу не було вже років 20 чи 30.

За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Китаю, сотні пожежників і тисячі поліцейських та військових були направлені до найбільш постраждалих районів, включаючи міста Сучжоу, Сяньян і Сяоган.

Попередня сума збитків від повені становить 108 мільйонів китайських юанів (16,67 мільйона доларів).

Нагадаємо, що у липні Китай вже потерпав від повені у південно-західній провінції Сичуань та провінції Хенань. Тоді загинуло понад 300 людей, близько 80 тисяч були евакуйовані.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Китаї сталася найбільша повінь. Також ми писали, що Туреччина потерпає від повеней.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини