Головна Новини Світ Решта світу День мертвих жінок: у Мексиці сотні учасниць виступили проти насильства
commentss НОВИНИ Всі новини

День мертвих жінок: у Мексиці сотні учасниць виступили проти насильства

За даними правозахисної організації Amnesty International, у 2020 році в Мексиці було вбито 975 жінок.

5 листопада 2021, 02:55
Поділіться публікацією:

У Мехіко (Мексика) сотні жінок вийшли на акцію протесту та пройшли ходою вулицями столиці, щоб привернути увагу до випадків убивства жінок. Вони йшли із чорними хрестами в руках. На кожному було фото вбитої жінки та її ім'я. Про це повідомляє ВВС. За даними правозахисної організації Amnesty International, 2020 року в Мексиці було вбито 975 жінок. Жодна справа не доведена до суду. З січня по вересень 2021 року – убито 762 жінки. На думку правозахисників, розслідуючи такі злочини, слід враховувати, що жінки могли вбивати саме через гендерну приналежність. "Ми — ваш голос", — скандували учасники протесту та зачитували до мегафону імена вбитих жінок.

День мертвих жінок: у Мексиці сотні учасниць виступили проти насильства

Мітинг - фото з відкритих джерел


Одна з учасниць Консуело Мартінес розповіла, що її дочку Вікторію вбив цивільний чоловік, але він досі не покараний.


"Кожен хрест — це випадок, це історія, це біль... Ми вимагаємо від уряду діяти... Ми вимагаємо справедливості та правди для кожної із загиблих жінок".


До цього міністерша безпеки Мексики Роза Ісаелла Родрігес заявила, що уряд ініціював відкриття 73 офісів для допомоги жінкам, які постраждали від насильства. У Мексиці, за офіційними даними, після відкриття перших таких офісів у країні побільшало повідомлень про домашнє насильство на 30%. Аналогічна акція протесту була в Мексиці та в минулому. Тоді між жінками та поліцейськими почалися сутички. Учасниці відкрито критикували президента країни Лопеса Обрадора, який не підтримував рух проти насильства щодо жінок.


Нагадаємо, в Австралії держава платитиме компенсацію жінкам та чоловікам, які пішли від домашнього тирана чи аб'юзера. Сума виплат становитиме п'ять тисяч австралійських доларів. Про це повідомляє CNN. Уряд країни запровадив таку програму підтримки. Виплата коштів компенсації проводитиметься один раз жертвам домашнього насильства. Хоча юристи вважають, що це не вирішить проблему з домашнім насильством у державі, проте допоможе тим, хто страждає на вирішення розірвати стосунки. Виплати будуть здійснюватися не лише готівкою, з бюджету можуть сплатити інші платежі, які стосуються дітей, їхньої освіти. Втім, сума для всіх однакова. Щоб отримати гроші, потрібно подати заявку на компенсацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини