Головна Новини Світ Решта світу До узбережжя Кіпру наближається нафтова пляма
commentss НОВИНИ Всі новини

До узбережжя Кіпру наближається нафтова пляма

Приблизна площа - тисяча квадратних кілометрів

31 серпня 2021, 22:43
Поділіться публікацією:

До узбережжя Кіпру наближається велика нафтова пляма. Про це повідомляє BBC. Нафтова пляма з'явилося в результаті витоку на електростанції на території нафтопереробного сирійського заводу в місті Баніяс (узбережжі Середземного моря). Витік може обійтися тиждень тому. У Кіпру пляма може з'явитися вже сьогодні. Турки-кіпріоти вже звернулися за допомогою до Анкари, щоб на місце прибули два судна зі спеціалізованим персоналом.

До узбережжя Кіпру наближається нафтова пляма

Нафтова пляма - фото з відкритих джерел

Міністр сільського господарства Кіпру Костас Кадіс пояснив, що в департаменті риболовлі готові починати необхідну роботу в будь-який момент. Перше судно "Олександрія" може бути у Кіпру після того, як буде активований спеціальний механізм ЄС з надання допомоги територіям, які контролює уряд Кіпру.

Супутникові знімки свідчать про те, що нафтова пляма значно більше, ніж на початку повідомляли сирійські ЗМІ. Приблизна площа — тисяча квадратних кілометрів. Представник профспілки електроенергетики Сирії повідомив, що причина витоку нафти — тріщини в одному з баків на електростанції. Там було близько 15 000 тонн палива.

Нагадаємо, дослідники з Університету Калгарі знайшли кілька видів бактерій, які можуть очищати воду від дизельної і сирої нафти. Вчені зрозуміли це шляхом секвенування генів бактерій, які виявили у воді поблизу півострова Лабрадор. Серед бактерій, які можу переробляти нафту є роду Paraperlucidibaca, Cycloclasticus, Oleispira, Thalassolituus і Zhongshania. Про це сказано в Applied and Environmental Microbiology

Розливи нафти в субарктичній морському середовищі біля узбережжя Лабрадору біля Канади стають все більш ймовірними через потенційної здобичі нафти і збільшення судноплавства в цьому регіоні. Щоб зрозуміти реакцію мікробіоми і то, як біостимуляція поживними речовинами сприяє біорозложенню розливів нафти в цих холодних морських умовах, мікрокосм морських відкладень, доповнені дизельним паливом або сирою нафтою, були інкубували при температурі на місці (4 ° C) протягом декількох тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kosss

1 вересня 2021, 03:19

CAMЫE БЫCTPЫE 3HАKОMCТBА ДЛЯ CEKCA • 100% AHОHИMHOCTЬ. Pеaльныe ceкc знaкомcтвa с дeвyшкaми в cвoeм гopодe. Бeз pегиcтpации и бeз пoдтвepждeния нoмepа. ----> http://bit.do/vsisky


Новини