Головна Новини Світ Решта світу ЄС – так, НАТО – ні: президент Молдови зробила заяву щодо майбутнього країни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС – так, НАТО – ні: президент Молдови зробила заяву щодо майбутнього країни

Молдова має намір зберігати конструктивний діалог з РФ і після вступу до ЄС

28 грудня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Президент Молдови Майя Санду заявила, що її країна дійсно має на меті зближення з ЄС з подальшим членством у Союзі. Водночас, Санду заявила, що Молдова не має наміру подавати заявку на вступ до НАТО. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Newsmaker.

ЄС – так, НАТО – ні: президент Молдови зробила заяву щодо майбутнього країни

Майя Санду. Фото - ТАРС

Майя Санду нагадала, що її держава ще раніше проголосила нейтралітет і зараз змінювати свій курс не збирається. Молдова й надалі планує залишатися нейтральною державою, уникаючи участі у військово-політичних союзах. Це прописано у Конституції країни.

Щодо перспектив вступу до НАТО, то Майя Санду зазначила, що таких планів її країна не має. До того ж Молдова завжди виступала за мир і нікому загрожувати не збирається, отже, немає мети приєднуватись до якихось військових альянсів.

Оцінюючи негативну реакцію Москви на прагнення Молдови стати членом Європейського Союзу, президент зазначила, що її держава готова підтримувати діалог із Росією і вступ до ЄС не може завадити цьому.

Санду наголосила, офіційний Кишинів з повагою ставиться до виборів інших країн, тому чекає дзеркальної реакції від інших країн щодо свого вибору. На думку Санду, членство Молдови в ЄС не може стати на заваді подальшому конструктивному діалогу з Росією. Тим більше, що є безліч прикладів, коли держави, які є членами Європейського Союзу, але чудово ладнають із Москвою, вибудовуючи конструктивні відносини та діалог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Молдова домовилася з "Газпромом" щодо постачання газу – переговори пройшли досить складно, високою є й ціна питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини