Головна Новини Світ Решта світу Форварда збірної Ісландії з футболу звинувачують у харасменті: які відреагували на скандал у федерації
commentss НОВИНИ Всі новини

Форварда збірної Ісландії з футболу звинувачують у харасменті: які відреагували на скандал у федерації

Сам футболіст Зигторссон повідомив, що вважає свою поведінку не зразковою та й тільки

2 вересня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

В Ісландії розгорівся скандал через звинувачення одного із футболістів національної збірної у харасменті. Про це повідомляє ВВС.

Форварда збірної Ісландії з футболу звинувачують у харасменті: які відреагували на скандал у федерації

Форварда збірної Ісландії з футболу звинувачують у харасменті, фото з відкритих джерел

Через скандал із гравцем керівництво футбольної федерації подало у відставку та вибачилося перед жертвами.

Відомо, що форварда Колбейна Зигторссона звинуватила у харасменті Торхільдур Гіда Арнарсдоуттір. Дівчина розповіла, що в 2017 році вона з подругою відпочивала у нічному клубі в Рейк'явіку. Там до неї підходив футболіст. Чоловік чіпав її між ніг і хапав за шию. Такі дії вона вважає сексуальними домаганнями, за словами потерпілої, вона та ще одна жінка тоді написали заяви до поліції. Також потерпіла наголосила, що їй пропонували гроші за те, що вона буде мовчати.

Сам футболіст Зигторссон повідомив, що вважає свою поведінку не зразковою та й тільки, а от про насильство ніякої мови йти не може.

У футбольному клубі "Гетеборг" написали, що поліція не притягнула до відповідальності футболіста, адже сторони домовились про врегулювання.

За словами Торхілдур, їй відомо про принаймні шістьох інших гравців футбольного клубу, яких звинуватили у сексуальних домаганнях. Дівчина рада, що правління федерації футболу вирішило піти у відставку.

"Вже ведеться робота із зовнішніми спеціалістами щодо перегляду всіх варіантів реагування на сексуальні злочини та насильство в асоціації, а також щодо того, яким чином та як надаватиметься підтримка жертвам", — йдеться у заяві правління.

Прем'єр-міністр Ісландії закликала футбольну асоціацію країни запобігати сексуальному насильству з боку їх гравців.

"Я сподіваюся, що це стане повчальним випадком для футбольного руху", — сказала прем'єр-міністр Катрін Якобсдоуттір, закликаючи до переоцінки того, як спорт розглядає звинувачення у зловживаннях.

Як писав портал "Коментарі", в Афінах у автокатастрофі загинув популярний реп-виконавець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини