Головна Новини Світ Решта світу Генсек ООН просить припинити бої між Іраном та Ізраїлем: заява
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН просить припинити бої між Іраном та Ізраїлем: заява

Антоніу Гутерріш заявив, що рішуче засуджує Іран за цю атаку.

14 квітня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Голова Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш виступив із рішучою заявою та закликав до негайного припинення бойових дій між Іраном та Ізраїлем. Відповідна заява з'явилася на сайті ООН .

Генсек ООН просить припинити бої між Іраном та Ізраїлем: заява

Генсек ООН про атаку на Ізраїль

"Я рішуче засуджую серйозну ескалацію, яку представляє широкомасштабна атака, здійснена сьогодні ввечері Ісламською Республікою Іран на Ізраїль. Я закликаю до негайного припинення цих бойових дій", — заявив Гутерріш.

Гутерріш також висловив глибоке занепокоєння з приводу можливості руйнівної ескалації конфлікту, який може торкнутися не лише сторін, що беруть участь, а й увесь регіон. Він закликав до дотримання максимальної стриманості та запобігання будь-яким діям, здатним призвести до подальшого насильства та зіткнень.

"Я закликаю всі сторони виявляти максимальну стриманість, щоб уникнути будь-яких дій, які можуть призвести до великих військових конфронтацій на кількох фронтах на Близькому Сході", — йдеться у заяві генсека ООН.

Глава ООН наголосив на важливості міжнародного діалогу та участі світової спільноти у врегулюванні ситуації, закликавши всі країни та міжнародні організації посилити свої зусилля для відновлення миру та стабільності в регіоні.

На тлі цих заяв світові лідери та міжнародні організації висловлюють свою підтримку ініціативам ООН і наполягають на якнайшвидшому вирішенні конфлікту через переговори, наголошуючи, що продовження бойових дій лише погіршить ситуацію та призведе до непередбачуваних наслідків для всього світу.

Нагадаємо, що сьогодні вночі Іран запустив десятки безпілотників у напрямку Ізраїлю. Про це повідомляє Times of Israel.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини