Головна Новини Світ Решта світу Ізраїль почав наземну операцію в секторі Газа
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль почав наземну операцію в секторі Газа

Поки неясно, чи є операція повномасштабним вторгненням Ізраїлю в Сектор Газа

14 травня 2021, 02:40
Поділіться публікацією:

Наземні війська Ізраїлю почали операцію в Секторі Газа. Про це повідомляє Anadolu з посиланням на представника ЦАХАЛ, який спочатку надав відповідну інформацію, а потім заявив, що "не може її підтвердити.

Ізраїль почав наземну операцію в секторі Газа

Ізраіль (фото з відкритих джерел)

"Повітряні і наземні війська ЦАХАЛу (Збройні сили Ізраїлю — ред.) Нині атакують Сектор Гази", — йдеться в повідомленні.

Водночас Джонатан Конрікуст повідомив, що ізраїльська армія почала наземну операцію проти Сектора Газа, але він не може надати більш детальну інформацію про операції на даному етапі.

Поки неясно, чи є операція повномасштабним вторгненням Ізраїлю в Сектор Гази або це цілеспрямована атака на опорні пункти військових угруповань.

Нетаньяху заявив, що "останнє слово не було сказано, і ця операція триватиме стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляли раніше що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи з Сектора Газа випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, веде до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масовості ракетних обстрілів. "Паралельно відбувається втягування в заворушення арабського населення в Ізраїлі, за межами населених пунктів Західного Берега річки Йордан, яке переросло в найбільш масове за останні роки вуличне протистояння з багатьма постраждалими. МАГАВ (прикордонна поліція, воєнізований підрозділ поліції Ізраїлю — прим. Ред.) Наводить порядок в містах, але потрібен час ", — описує експерт обстановку на цей час.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини