Головна Новини Світ Решта світу Країна-союзниця відправляє на утилізацію гелікоптери, які запросила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-союзниця відправляє на утилізацію гелікоптери, які запросила Україна

Австралія вирішила розібрати й утилізувати відставні вертольоти Taipan

15 січня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Відставні вертольоти Taipan Австралія вирішила розібрати й утилізувати замість того, щоб відправити їх в Україну. Про це повідомляє ABC.

Країна-союзниця відправляє на утилізацію гелікоптери, які запросила Україна

Гелікоптери NH90 Taipan (фото із відкритих джерел)

У вересні 2023 року вертольоти MRH-90 армії Австралії були зняті з озброєння на 14 місяців раніше, аніж планувалося, після того, як за 2 місяці до цього під час навчань у Квінсленді розбилися 4 військовослужбовці.

Спочатку їх збиралися зняти з озброєння у 2037 році, але у цього вертольота європейської розробки були проблеми, які призводили до "посадки" всього парку протягом багатьох років.

19 грудня 2023 року Україна подала офіційний запит на постачання MRH-90, незважаючи на те, що в літака є документально підтверджені проблеми з безпекою та експлуатацією.

ЗМІ пише, що уряд Австралії збирається утилізувати 45 вертольотів.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко сказав, що він "сподівається, що все ще є можливість, тому що ми поки що не отримали жодної відповіді".

Відомо, що на вторинному ринку кожна така машина вартує близько 20 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США збираються утилізувати сотні ракет ATACMS, які можна передати Україні. Ексрадник Валерія Залужного Деніел Райс заявив, що США планує утилізувати значні запаси ракет ATACMS. Причиною цього Райс назвав закінчення терміну придатності у далекобійних ракет.

В американській пресі у жовтні 2023 року заявили, що США передали невелику партію з 20 ракет ATACMS Україні, які були миттєво використані для ударів по російських базах. Президент Зеленський відзначив ракети та вказав, що вони добре "зарекомендували себе".

Однак Деніел Райс розповів, що Lockheed Martin, яка виготовляє ракети ATACMS, збирається їх знищити за великі кошти американських платників податків, замість того, щоб відправити цю "чудову легальну високоточну касетну зброю" в Україну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини