Головна Новини Світ Решта світу На Гаїті після землетрусу відбувся протест: люди вимагають ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

На Гаїті після землетрусу відбувся протест: люди вимагають ліків

Як мінімум 600 тисяч чоловік на Гаїті потребують гуманітарної допомоги

19 серпня 2021, 05:30
Поділіться публікацією:

Після землетрусу на Гаїті місцеві жителі вийшли на акцію протесту, вимагаючи надати їм ліки та їжу на перший час. Про це повідомляє Reuters.

 На Гаїті після землетрусу відбувся протест: люди вимагають ліків

Гаїті - фото з відкритих джерел

Учасники незадоволені, що отримують допомогу від держави занадто пізно або взагалі не отримують. Після землетрусу багато з них залишилися не тільки без даху над головою, але також без їжі і води. Поліція втрутилася, аби дати змогу проїхати вантажівці з гуманітарною допомогою.

За словами Джеррі Чендлера, глави Агентства цивільного захисту Гаїті, яка займається реагуванням на надзвичайні ситуації, гуманітарну допомогу дійсно відвезли в деякі райони, але уряд робить все можливе, щоб допомогти населенню.

"Розчарування і відчай населення зрозумілі, але ... людей просять не блокувати колони з гуманітарною допомогою, щоб Агентство цивільного захисту могла виконувати свою роботу і допомагати тим, хто цього потребує", — повідомив він під час прес конференції.

Як мінімум 600 тисяч осіб на Гаїті потребують гуманітарної допомоги. Ще 135 000 осіб втратили свої будинки і живуть в місцях для евакуації.

Нагадаємо, Як стало відомо, що після землетрусу, яке обрушилося на Гаїті, країну накрила шторм "Грейс". Повідомляється, що стихія вирувала на південному заході Гаїті, який сильно постраждав від землетрусу. Через шторм влада була змушена призупинити пошуково-рятувальні операції. Кількість жертв зросла до 1931, ще 9900 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Багатьом громадянам доводилося чекати медичної допомоги лежачи на вулиці під палючим сонцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини