Головна Новини Світ Решта світу На Маврикії заборонили використовувати поштові марки Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

На Маврикії заборонили використовувати поштові марки Великобританії

У 2019 Міжнародний суд ООН ухвалив рішення про те, що Великобританія повинна повернути архіпелаг Чаос

26 серпня 2021, 04:28
Поділіться публікацією:

Острівна держава Маврикій в Індійському океані вирішила відмовитися від марок з написом "Британська територія в Індійському океані" на території архіпелагу Чагос. Тепер там можна використовувати тільки марки Маврикія. Про це повідомляє ВВС.

На Маврикії заборонили використовувати поштові марки Великобританії

Маврикія - фото з відкритих джерел

Таке рішення підтримали у Всесвітній поштовому союзі. Попри це, в Великобританії відповіли, що мають право володіння островами архіпелагу Чагос. Серед їхніх аргументів той факт, що на острові Дієго-Гарсія розташована військово-повітряна база США, а більшість населення — британські та американські військовослужбовці з відповідним підданством. Чагос — це 7 атолів і понад 60 островів. В ООН відповіли, що розглядають архіпелаг, як частина Маврикія. У 2019 Міжнародний суд ООН ухвалив рішення про те, що Великобританія повинна повернути архіпелаг Чаос. Рішення підтримали в Генеральній асамблеї ООН, а шість представників проголосували "проти". Серед них — Великобританія і США.

Тоді в Великобританії відповіли, що не визнають претензії Маврикія на архіпелаг і не збираються віддавати їм ці території. Британії дали час на те, щоб уряд передав острова. Коли термін закінчився — глава уряду Маврикія Правінд Джангот заявив, що Великобританія — "незаконний колоніальний окупант".

Нагадаємо, про тнине диппредставником інших держав, які працюють в Британії від імені урядів іноземних держав, будуть зобов'язані реєструвати присутність відповідно до законопроєкту про захист нації від ворожих держав. Під ворожими державами маються на увазі Китай і Росія. Про це заявив прем'єр-міністр Борис Джонсон. 11 травня Борис Джонсон оголосить про введення нового закону "Проєкт закону про протидію недружнім державам вимагає від усіх осіб, які працюють від імені іноземних урядів у Великобританії, реєструвати свою присутність в країні. Невиконання цієї вимоги буде кримінально караним", йдеться в повідомленні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини