Головна Новини Світ Решта світу Найбідніша країна Європи боїться, що ціни на газ знищать її економіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбідніша країна Європи боїться, що ціни на газ знищать її економіку

Через російське вторгнення в Україну страждає економіка інших країн.

13 вересня 2022, 21:16 comments1825
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Молдовська економіка стоїть перед великою енергетичною кризою, адже може зіткнутись з припиненням поставок російського газу на свою територію. Про це говорить прем’єр-міністр Наталія Гаврилиця виданню Bloomberg.

Найбідніша країна Європи боїться, що ціни на газ знищать її економіку

Через російське вторгнення в Україну страждає економіка інших країн. Фото з відкритих джерел

З початку нападу Росії на територію України та подальшими бойовими діями більшість європейських країн зіштовхнулись з енергетичними проблемами. Особливо гостро вони постають зараз, адже вже у жовтні починається опалювальний сезон.

Однією з таких країн виявилась Молдова, яка володіє однієї з найслабших економік у Європі та повністю залежить від поставок російського газу. Окрім проблем з газом, економіку Молдови цього року спіткала інфляція яка вже перевищує 30%.

Після обрання нового президента Майї Санду, стосунки між Молдовою та Росією стали прохолодніші. Адже на відмінно від попередника, Санду проєвропейський лідер.

Через це "Газпром" постійно погрожує Молдові припинити поставки газу, незважаючи навіть на 5-річний контракт з російською компанією. Через це Молдова починає шукати нові ринки постачання енергоресурсів. Нещодавно країна домовилась з Румунією про постачання мазуту, що допоможе замінити близько 15% споживання енергії. Окрім того, прем’єр-міністр Наталія Гаврилиця просить всіх бути готовими до складного опалювального сезону.

Також Молдова боїться бути втягнута у війну, адже на її території ще з 90-х років існує невизнана республіка Придністров’я, яку спонсорує РФ.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, що криза через газ РФ в Європі триватиме до 2025 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини