Головна Новини Світ Решта світу Палестино-ізраїльський конфлікт набирає обертів - нові подробиці (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Палестино-ізраїльський конфлікт набирає обертів - нові подробиці (Відео)

Стало відомо нові деталі про конфлікт між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС

13 травня 2021, 10:57
Поділіться публікацією:








З початку цього тижня палестинські радикали з сектора Газа випустили по Ізраїлю понад 1,6 тис. ракет. Водночас військові Ізраїлю відповіли враженням 600 військових цілей. Конфлікт між двома сторонами все більше загострюється. Про це свідчать новини з місцевих ЗМІ.

Палестино-ізраїльський конфлікт набирає обертів - нові подробиці (Відео)

Палестино-ізраїльська криза - нові деталі конфлікту. Фото: russiancouncil.ru

Через напружену ситуацію та ракетні обстріли в Ізраїлі загинули шість мирних осіб та один військовий.


Армії Ізраїля вдалося ліквідувати близько трьох десятків оперативників угруповань ХАМАС і “Ісламського джихаду”, включаючи декілька високопоставлених керівників.

Як зазначає офіційний представник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус, ХАМАС вибудовує жорстоку тактику, яка перешкоджає військовим Ізраїлю, які виконують спецоперації.

Угрупування навмисно розміщує військові об’єкти посеред густонаселених цивільних районів сектора Газа. Тож ізраїльтянам доводиться з максимальною обережністю добиратися до об'єктів угрупування ХАМАС, щоб не завдати шкоди мирному населенню під час бойових дій.


Варто зазначити, що Ізраїль підтримав президент США Джозеф Байден. Лідер Америки провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, під час якої висловив "непохитну підтримку безпеці Ізраїлю та законному праву Ізраїлю захищати себе".

Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен поговорив з палестинським лідером Махмудом Аббасом – суперником "Хамасу" в боротьбі за владу в зайнятому Ізраїлем Західному березі річки Йордан.

Найбільш імовірно, що Америка відправить свого представника на Близький Схід. Влада США сподівається, що їхня людина зможе посприяти послабленню напруги відносинах між Ізраїлем та палестинцями.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, які є варіанти розвитку подій і варіанти виходу з палестино-ізраїльського конфлікту. Думки експертів дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини