Головна Новини Світ Решта світу ПАРЄ створить групу для контролю ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ створить групу для контролю ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю

Європарламент схвалив відповідну резолюцію

30 вересня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

ПАРЄ схвалила резолюцію з поправкою українського нардепа. Мова йде про моніторинг ситуації з нелегальними мігрантами на кордонах країн Євросоюзу, що межують з Білоруссю. Про це написав народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

ПАРЄ створить групу для контролю ситуації з мігрантами на кордоні з Білоруссю

Литва зміцнює свої кордони, фото Reuters

Підтримали резолюцію "Ситуація на кордонах Латвії, Литви та Польщі у зв'язку з посиленням міграційного тиску на кордони з Білоруссю" 58 делегатів.

Отже, тепер в Раді Європи з'явиться орган, який здійснюватиме цей моніторинг на постійній основі. За словами нардепа, пропозицію він таку висував вже тривалий час, а під час дебатів російська делегація усіляко опиралася прийняттю резолюції та намагалася скасувати поправку.

Депутат переконаний, що ця група дозволить захищати права людей в сусідній країні від їх порушення.

"Звернув увагу на промову делегата з Росії Олександра Башкіна, який взявся захищати Лукашенко і розповідати абсолютна маячня про мігрантів з Іраку, яких божевільний диктатор використовує в якості тиску на Європу", — написав Гончаренко.

Народний обранець додав, що під час свого виступу на дебатах закликав Європарламент посилити санкції проти Білорусі та створити їй повну економічну блокаду.

Як повідомляв портал "Коментарі" в різних містах Білорусі проведено затримання громадян після вбивства працівника Комітету державної безпеки. Правозахисники говорять, що затримання можуть бути пов'язані з коментарями в соцмережах. Затримання проводилися працівниками КДБ 29 вересня в понад дев'яти містах Білорусі. Вже з'ясовано особисті дані 30 осіб, про затримання яких правозахисникам повідомили їхні родичі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини