Головна Новини Світ Беларусь Через стрілянину в Білорусі затримали десятки громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Через стрілянину в Білорусі затримали десятки громадян

Білоруські правозахисники фіксують факти затримань громадян

30 вересня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Днями по країні було затримано приблизно 50 осіб. Правозахисники Білорусі говорять, що затримання можуть стосуватися коментарів під відео про перестрілку в квартирі жителя Мінська, який застрелив одного з працівників білоруського Комітету державної безпеки (КДБ). Про це повідомляє ТСН з посиланням на правозахисний центр “Вясна”.

Через стрілянину в Білорусі затримали десятки громадян

У Білорусі затримують громадян, фото з відкритих джерел

Наразі відкрито кримінальну справу за статтею  369 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (образа державного службовця та  статтею 130 (розпалювання соціальної ворожнечі). Правозахисники підозрюють, що людей могли затримувати за їх дописи в соцмережах та коментарі до вбивства працівника правоохоронних органів.

Затримання проводилися працівниками КДБ 29 вересня в понад дев'яти містах Білорусі. Вже з'ясовано особисті дані 30 осіб, про затримання яких правозахисникам повідомили родичі затриманих. У квартирах затриманих працівники КДБ проводили обшуки. Всі затримані знаходяться в слідчому ізоляторі на вулиці Окрестіна, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Мінську чоловік застрелив одного з силовиків, що вломилися до нього додому.
Молодий білорус був озброєний мисливською рушницею. Коли він побачив, що до нього в квартиру хтось ламає двері, чоловік не розгубився й почав стріляти.

Відомо, що у результаті одного з працівників правоохоронних органів було поранено. Правоохоронець помер на місці. Під час перестрілки було вбито власника квартири.

Ми писали, що  Білорусь відправила на кордон з Польщею солдатів. Як розповів речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин, біля кордону з Польщею виявлено білоруських солдатів інших підрозділів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини