Головна Новини Світ Решта світу Поліцію Ізраїлю звинуватили у кібернагляді за громадськими діячами
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліцію Ізраїлю звинуватили у кібернагляді за громадськими діячами

Події почали розгортатися після того, як на веб-сайті новин Calcalist з'явилася інформація про те, що поліція Ізраїлю слідкує за кількома міністрами.

9 лютого 2022, 03:42
Поділіться публікацією:

Правоохоронці в Ізраїлі звинуватили у використанні шпигунської програми "Пегас" для кіберспостереження за громадськими діячами та політиками Ізраїлю. На тлі критики ізраїльський уряд має намір створити комісію з розслідування дій поліцейських. Про це повідомляє американське видання CNN. Події почали розгортатися після того, як на вебсайті новин Calcalist з'явилася інформація про те, що поліція Ізраїлю стежить за кількома міністрами, відомим бізнесменом, який є відповідником у справі Біньяміна Нетаньяху (колишній прем'єр-міністр Ізраїлю), журналістами, мерами, родичами та родичами. іншими.

Поліцію Ізраїлю звинуватили у кібернагляді за громадськими діячами

Ізраїль (фото з відкритих джерел)

Повідомляється, що телефони всіх цих людей були зламані за допомогою шпигунської програми "Пегас", завдяки чому правоохоронці отримали доступ до наявної інформації. У цій доповіді сайт Calcalist, який пов'язаний із провідним ізраїльським виданням Yedioth Ahronoth, докладно описує, як поліція використала програму "Пегас", створену NSO Group. Як і під час попередніх звітів, Calcalist не надав жодної інформації про те, звідки вони дізналися про дії поліції, а також коли саме відбувалося ймовірне кіберспостереження.

У попередніх звітах Calcalist повідомлялося, що поліцейські не могли отримати офіційний дозвіл для використання програми "Пегас". Проте в останніх повідомленнях Calcalist припускає, що правоохоронці стежили за багатьма громадянами, які не вчинили нічого протизаконного.

Нагадаємо, в Ізраїлі вважають, що схвильованість Заходу щодо можливого російського вторгнення в Україну надто перебільшена і напруженості між Україною та Росією не варто чекати найближчим часом. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив глава МЗС країни Яїр Лапід





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини