Головна Новини Світ Решта світу Посол Казахстану розповів, скільки часу знадобиться владі, щоб знову повернути контроль
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Казахстану розповів, скільки часу знадобиться владі, щоб знову повернути контроль

У Казахстані вважають, що за допомогою союзників з ОДКБ незабаром візьмуть ситуацію у країні під свій контроль

6 січня 2022, 15:44
Поділіться публікацією:

Доки світ із побоюванням і тривогою спостерігає за ситуацією у Казахстані, влада країни має стійку впевненість, що незабаром повністю відновить контроль над ситуацією. Загалом на те, щоб повністю контролювати ситуацію, знадобиться 2-3 дні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив посол Казахстану Дархан Калєтаєв.

Посол Казахстану розповів, скільки часу знадобиться владі, щоб знову повернути контроль

Посол Казахстану в Україні Дархан Калєтаєв. Фото: fondsk.ru

Посол розповів, що у країні справді оголошено надзвичайну ситуацію. У місті Алмати, яке найбільше було охоплено протестами, проводиться антитерористична спецоперація. Триває зачистка тих, хто грубо порушив закон і пішов на радикальні методи, виступаючи проти вимог правоохоронців.

Дипломат поділився прогнозом, що максимум три дні знадобиться чинній владі Казахстану, щоб повністю контролювати ситуацію. Стабільність і повний контроль над тим, що відбувається, буде встановлено по всій країні, висловив впевненість Дархан Калєтаєв.

Щодо загиблих з боку протестувальників і кількості миротворців, які направили до Казахстану країни ОДКБ, то Калєтаєв відповів, що у нього немає поки що точної інформації щодо загиблих. А щодо військового контингенту дружніх держав, то кількість дорівнює приблизно 3000 осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після того, що сталося у Казахстані, не варто очікувати, що все владнається та знову все буде як раніше ще до акцій протестів. Дипломат і політичний аналітик Вадим Трюхан впевнений, що як раніше не буде і Казахстан чекає на один із трьох сценаріїв при тому, що кожен із них має трагічний підтекст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини