Головна Новини Світ Решта світу Прем'єр Албанії підтримав об'єднання з Косово
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Албанії підтримав об'єднання з Косово

Референдум – це частина тривалого процесу, який перебуває поза контролем його уряду

30 листопада 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що проголосує за об'єднання Албанії та Косова у разі референдуму з цього питання. Про це повідомило загальноєвропейське видання Euractiv. Він зробив заяву у відповідь під час міжурядової зустрічі між двома країнами в Ельбасані (Албанія). Відповідаючи на запитання журналістів про можливе об'єднання, він сказав, що проголосує за, і очікує на референдум у майбутньому. Але додав, що не знає, коли та як це станеться.

Прем'єр Албанії підтримав об'єднання з Косово

Косово - фото з відкритих джерел

У свою чергу, косовський прем'єр-міністр Альбер Курті сказав, що референдум – це частина тривалого процесу, який перебуває поза контролем його уряду.

На заяву негативно відреагував сербський уряд. Прем'єр Ганна Брнабич заявила, що це "ще один камінь у підрив основ регіональної стабільності та безпеки". У 1918 році Косово відійшло до Королівства сербів, хорватів та словенців (пізніше вони створили єдине Королівство Югославію, після Другої світової – Соціалістична Федеративна Республіка Югославія (СФРЮ)). До 1913 р. воно входило до складу Османської імперії та було населене переважно албанцями.

Нагадаємо, президент Косово Хашим Тачі виконав свою обіцянку залишити посаду через звинувачення у військових злочинах, і держава залишилася без голови. Свою заяву про звільнення він зробив після пред'явлення йому офіційних звинувачень.

Раніше, у червні поточного року, тепер уже колишнього керівника Косова намагалися відправити у відставку, проте Тачі тоді заявив, що піде тільки після рішення міжнародного суду в Гаазі. Рішення суду з військових злочинів, розташоване в Гаазі, підтвердило висновок прокуратури Косова 5 листопада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини