Головна Новини Світ Решта світу Протести в Казахстані: затримано півтори сотні людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Казахстані: затримано півтори сотні людей

Понад сто людей було затримано на місці акції

5 січня 2022, 02:02
Поділіться публікацією:

У колишній столиці та найбільшому місті Казахстану Алмати поліція затримала близько 150 учасників акцій протесту, повідомляється про блокування кількох сайтів. Люди вимагають зниження цін на газ та виходу з політики екс-президента Нурсултана Назарбаєва. Про це повідомляє Радіо Азаттік. Понад сто людей було затримано на місці акції ініціативної групи зі створення Демократичної партії Казахстану.

Протести в Казахстані: затримано півтори сотні людей

Казахстан - фото з відкритих джерел

Учасники виступали за покращення соціального становища населення та заявили про підтримку протестів у Мангістауській області, які з 2 січня вимагають зниження цін на газ. Через деякий час поліція почала затримувати мітингувальників та кидати їх у автозаки”, – йдеться у повідомленні. Своєю чергою, десятки членів руху "Oyan, Qazaqstan" (Прокинься, Казахстан!) водночас проводили акцію з аналогічними закликами поблизу Парку першого президента. Присутні також висловили підтримку протестувальникам. Очевидці зазначають, що поліція блокувала шлях учасникам ходи, проте затримувала лише чоловіків. За словами активістки Айзат Абілсеїт, поліцейські повалили її на землю та вдарили по обличчю. Затриманих доставили до відділків поліції у двох районах міста. Наразі повідомляється, що до міста увійшла колона військової техніки казахстанської армії, при цьому проти протестувальників застосували гумові кулі.

Нагадаємо, у Казахстані третій день протестують через підвищення цін на скраплений газ. Стихійні протести переросли у зіткнення з поліцією. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters. Протести в Казахстані розпочалися кілька днів тому у місті нафтовиків Жанаозене, поряд із Каспійським морем, після різкого підвищення вартості зрідженого газу, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини