Головна Новини Світ Решта світу Протистояння в М'янмі: загинуло близько 45 дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Протистояння в М'янмі: загинуло близько 45 дітей

Військові 1 лютого захопили владу в М'янмі

2 квітня 2021, 04:34
Поділіться публікацією:

За повідомленням правозахисної організації "Врятуй дітей", в результаті протестів у М'янмі жертвами стали, щонайменше, 43 дітей. Про це йдеться в звіті правозахисної організації "Врятуй дітей"

Протистояння в М'янмі: загинуло близько 45 дітей

Діти (фото з відкритих джерел)

В організації заявили, що країна Південно-Східної Азії виявилася в "жахливої ситуації", адже наймолодшою жертвою, про яку відомо, було всього 6 років. За даними правозахисників, кількох з цих дітей вбили в їх будинках.

Загалом, місцева моніторингова група налічує, щонайменше, 536 убитих за час протистоянь.

Військові 1 лютого захопили владу в М'янмі і затримали лідера країни, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи та інших лідерів держави.

Нагадаємо,  через деякий час виповниться два місяці, як в М'янмі владу взяла військова хунта. З того часу не вщухають протести, щонайменше 320 людей було вбито. США і Великобританія вводять санкції. Те, що відбувається в М'янмі (колишня Бірма) не вигідно ні Заходу, ні Китаю, яких періодично дорікають в ситуації, що склалася. Так вважає експерт Українського інституту політики, політичний оглядач Володимир Воля. "Це явно внутрішній конфлікт. Обидві владні угруповання — і свергнутое громадянське щодо прозахідний уряд, і військові, які взяли повну владу, активно працювали в контакті не тільки з Китаєм, який активно інвестував в М'янму, а й іншими державами, в тому числі членами Радбезу ООН . Так що сталася зміна влади не була, по суті, зміною зовнішньополітичної орієнтації країни під впливом якихось зовнішніх по відношенню до М'янмі гравців", — говорить експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини