Головна Новини Світ Решта світу Путін показав, хто його союзники: чому це є небезпечним для України – яка головна загроза від Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін показав, хто його союзники: чому це є небезпечним для України – яка головна загроза від Ірану

Головна загроза, яка йде від співпраці Росії та Ірану - це можливість країни-агресора отримати ударні безпілотники, що може серйозно вплинути на перебіг війни

20 липня 2022, 11:00 comments1320
Поділіться публікацією:

Президент країни-агресора, російський диктатор Володимир Путін під час візиту до Тегерана провів зустріч із президентами Ірану та Туреччини. Що можна сказати за вже відомими заявами та угодами? Що це означає для України та світу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Путін показав, хто його союзники: чому це є небезпечним для України – яка головна загроза від Ірану

Президент Росії Володимир Путін, президент Ірану Ібрахім Раїсі та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Фото: EPA

Країна-агресор отримала в особі Ірану партнера, який її підтримуватиме на міжнародному рівні

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин упевнений, що тристоронній саміт Ірану, Росії та Туреччини, який пройшов у Тегерані, показав, що країна-агресор – РФ – шукає у світі союзників проти свого головного ворога – США.

"І в особі нинішнього іранського лідера (аятола Алі Хаменеї) вона такого союзника знаходить. У свою чергу, президент Туреччини (Реджеп Тайіп Ердоган) теж незадоволений діями Штатів у Сирії, – пояснює експерт. – Путін подякував Ердогану за спробу вирішити питання постачання українського зерна морськими шляхами. Це означає, що є надія, що Росія піде на розблокування українських портів".

Тривожним дзвінком Влад Волошин називає те, що РФ може придбати в Ірану нові ударні безпілотники.

"Це озброєння здатне вплинути на перебіг подій російсько-української війни. Досить непогані іранські БПЛА точно не потрібні нам як суперники на фронті. Україна має класні турецькі безпілотники ("Байрактари"), низку американських БПЛА. І в цьому сенсі ми зараз переграємо Росію. А так – ситуація може вирівнятися чи навіть стати не на нашу користь", – зазначає експерт.

Неприємно, за його словами, і те, що лідер Ірану повторив російські наративи, заявивши, що на території України Росія нібито воює із блоком НАТО.

"Таким чином країна-агресор отримала в особі Ірану партнера, який її підтримуватиме на міжнародному рівні. І хоч і Іран, і Росія – країни-ізгої, обкладені санкціями, вони можуть допомагати ці санкції один одному обходити. Це вкрай тривожне згуртування двох країн умовної нової осі зла. Слід також розуміти, що Росія за допомогою Туреччини (що особливо неприємно, оскільки вона є країною блоку НАТО, причому з найпотужнішою армією) та Ірану намагається пробити собі вікно можливостей для участі у глобальній міжнародній політиці. Таким чином, демонструючи, що якщо для Західного світу вона – ізгой, то для Східного – зовсім немає. Виходить, що країна-агресор залишається серйозним гравцем на міжнародній арені. Що, звичайно, нічого хорошого не віщує", – резюмує Влад Волошин.

Ердоган вкотре підтвердив прагнення Туреччини всидіти на двох стільцях

Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі вважає, що переговори президента РФ Володимира Путіна, верховного керівника Ірану аятоли Алі Хаменеї та президента Туреччини Реджепа Ердогана говорять про те, що іранське керівництво готове заплющувати очі на реальний стан справ в Україні і ретранслювати російську пропаганду заради співробітництва з Росією.

"Йдеться не лише про постачання вкраденого українського зерна на Близький Схід, а й про забезпечення російської армії іранськими ударними безпілотниками. Хаменеї говорить те, за що йому хабар дали росіяни. Адже основою теократичного режиму в Ірані є не Коран, а корупція", – пояснює експерт.

На його думку, участь у зустрічі Ердогана вкотре підтверджує прагнення Туреччини всидіти на двох стільцях у відносинах із Заходом та Росією.

"Коли йдеться про військові замовлення для потреб української армії – президент Туреччини на нашому боці. Якщо з'являється можливість підзаробити на перевалці вкраденого Росією українського зерна, то турки готові вести діалог як з росіянами, так і з іранцями — своїми регіональними конкурентами", – констатує Георгій Кухалейшвілі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість українців не хочуть повертатися до України: експерт назвав причини та шляхи їх вирішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

20 липня 2022, 11:20

Гайдай, сволочь, здал Луганскую область, никаких мероприятий по обороне территорий не велось. Помню как назначили его, с пистолетом на поясе ходил по Северодонецку, пантовался, кофеек на ОККО попивал, да шампанское ящиками там покупал. Ото и вся оборона области была. И этож, падло, знал, что всеравно здадут города и при этом сидели там специально до последнего целого дома, пока все не расхерачать, а потом еще и заявлял, что нам там делать уже нечего, там все на все 200% расфигачено. Цель была дождаться пока рашисты расфигачат все, потом здать развалины. И никто уже не будет ничего отвоевывать, зачем оно теперь нужно, чтобы его еще отстраивать, откуда такие средства. То уже все, главное свои карманы набили под завязку, твари.


Новини