Головна Новини Світ Решта світу Річки на всіх континентах світу забруднені медикаментами
commentss НОВИНИ Всі новини

Річки на всіх континентах світу забруднені медикаментами

Дослідники проаналізували 258 річок у 104 країнах світу

23 лютого 2022, 06:40
Поділіться публікацією:

У ході дослідження рівня забрудненості світових річок фармацевтичними препаратами вчені виявили, що на чверті локацій концентрація ліків загрожує підводній екосистемі. Про це повідомляє Science Daily. Дослідники проаналізували 258 річок у 104 країнах світу. Вивчалися зразки як з густонаселених мегаполісів (Делі, Лондон, Нью-Йорк) та районів політичної нестабільності (Багдад, Яунде), так і полярних регіонів Антарктиди та туніських пустель. знайдено у зразках з усіх континентів. Ще 14 знайдено всюди крім Антарктиди, серед яких: атенолол, карбамазепін, десвенлафаксин, венлафаксин, цетиризин тощо. При цьому, у 25,7% локацій рівень забруднення перевищує норму, що загрожує не тільки природі, але й здоров'ю людини через збільшення ймовірності появи нових резистентних до ліків мікроорганізмів.

Річки на всіх континентах світу забруднені медикаментами

Річка - фото з відкритих джерел

Дослідники підкреслили, що найгірша ситуація в країнах з доходом нижчою за середній. Пояснюють це тим, що такі країни страждають від нестачі коштів для створення інфраструктури для безпечної утилізації та знешкодження відходів, але мають доступ до більшої частини ліків.

Нагадаємо, на північному сході Бразилії пройшли сильні зливи, через які почали утворюватися повені. Повідомляється, що стихія, що розбушувалася, відрізала від зовнішнього світу кілька міст і селищ. Це ускладнило роботу рятувальникам. Як передає ЗМІ, через паводки в Бразилії загинули, як мінімум, сім громадян і ще більше 170 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Багато людей були змушені залишати свої будинки та евакуюватися. Порятунком громадян займаються близько двох військових. Задіяно авіацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини