Головна Новини Світ Решта світу Рідкісний чорний діамант виставили на продаж: скільки він коштує
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідкісний чорний діамант виставили на продаж: скільки він коштує

Чорний діамант, який має космічне походження, буде проданий у Лондоні

19 січня 2022, 11:56
Поділіться публікацією:

Унікальний масивний чорний діамант вагою 555,55 карата було виставлено на продаж. На аукціоні з продажу каменю у лютому можна буде заплатити криптовалютою. Про це повідомляє CNN.

Рідкісний чорний діамант виставили на продаж: скільки він коштує

Чорний діамант, фото із Twitter/Lark Davis

Вважається, що цей діамант утворився у результаті метеоритного удару або відколовся від "алмазоносного" астероїда, що зіткнувся з нашою планетою.

Продає його аукціонний дім Sotheby's Dubai. Камінь назвали "Енігмою". Повідомляється, що знайти натуральний чорний діамант такого розміру – це велика рідкість. Організатори аукціону у Лондоні планують продати камінь не менш як за 6,8 мільйона доларів. Спочатку його експонуватимуть у Дубаї та Лос-Анджелесі.

Чорні діаманти, також відомі як алмази Карбонадо, могли утворитися від 2,6 до 3,8 мільярда років тому. Таке каміння містить осборніт, мінерал, що присутній у метеоритах.

Нікіта Бінані, фахівчиня із ювелірних виробів лондонського Sotheby's, назвала діамант "справжнім природним явищем". Цей камінь важить 555,55 карата та має 55 граней.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені розробили медичні бинти із клітин шкіри. Такі біоматеріали будуть застосовуватись для надання першої медичної допомоги у космосі астронавтам NASA. Оскільки в умовах невагомості будь-яка кровотеча є дуже небезпечною для життя людини. Перший біопринтер для бинтів космонавти NASA отримали ще у грудні для випробування в умовах невагомості. Поки що вони тестують бинти без клітин.

Також ми писали, що на Рівненщині знайшли рекордно великий бурштин. Вага такого каменю становить понад 5 кілограмів. Рекордний камінь з України увійшов до десятки найбільших бурштинових каменів світу.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини