Головна Новини Світ Решта світу Російський олігарх покинув яхту вартістю 81 млн доларів: тепер її хочуть продати
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський олігарх покинув яхту вартістю 81 млн доларів: тепер її хочуть продати

Карибська країна планує продати елітну яхту на аукціоні, через те, корабель вважають покинутим, а її власник не дає про себе знати.

31 березня 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Антигуа і Барбуди планує продати елітну яхту вартістю 81 млн доларів, яку залишили у їхньому порту. 21 березня уряд карибської країни оголосив, що вважає корабель покинутим, тому невдовзі яхту виставлять на аукціон. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

Російський олігарх покинув яхту вартістю 81 млн доларів: тепер її хочуть продати

Яхта Alfa Nero. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Антигуа і Барбуди Гастон Браун заявив, що уряд вже отримав заявки на покупку 80-метрової яхти за 50 млн доларів. На кораблі під назвою Alfa Nero є тренажерний зал, перукарня та басейн.

Міністерство фінансів США раніше пов’язувало яхту Alfa Nero з російським олігархом Андрієм Гур’євим та зазначало, що він є близьким соратником Путіна. Гур’єв володіє однією з найбільших компаній з виробництва добрив "ФосАгро", яку оцінюють у 10 млрд доларів. Російський бізнесмен від початку вторгнення потрапив під санкції країн заходу.

Проте після оголошення уряду Антигуа і Барбуди представник Андрія Гур’єва повідомив, що яхта не належить російському бізнесмену, а лише використовувалась для деяких комерційних рейсів.

Таким чином, якщо до 31 березня ніхто не оголосить про свої права на яхту Alfa Nero, уряд Антигуа і Барбуди зможе її продати. Мотивація уряду пов’язана з кількома факторами. Один з перших це те, що персоналу, який працює на яхті не отримав кошти за її обслуговування. Також власник човна винен місцевому яхт-клубу кошти за паливо. Загальна сума оцінюється в 500 тис. доларів. Окрім того, зазначають, що сама яхта може становити загрозу довкіллю Антигуа і Барбуди.

"Будь-що може піти не так. Можливо, деякі двері можуть відкритися і почати набирати воду, і воно тоне. Ми говоримо про активи на мільярди доларів у цій гавані. І ви можете собі уявити, що станеться, якщо це судно загориться", — казав прем'єр-міністр Антигуа і Барбуди Гастон Браун.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про провал російської підробки McDonald's: квашена капуста не врятувала.

Також "Коментарі" писали, що пожежа в Нотр-Дамі відкрила неочікувану таємницю собору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини