Головна Новини Світ Росія Провал російської підробки McDonald's: квашена капуста не врятувала
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал російської підробки McDonald's: квашена капуста не врятувала

Російський аналог американської компанії McDonald's "Вкусно и точка" зазнав великих збитків за перший рік роботи в Росії.

31 березня 2023, 12:05 comments1955
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За 2022 рік власник мережі "Вкусно и точка" зафіксував збитки на 11,3 млрд рублів (близько 5,5 млрд гривень). Саме ця мережа стала альтернативою для Росії після того, як McDonald's покинув Російську Федерацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Уніан".

Провал російської підробки McDonald's: квашена капуста не врятувала

Російський аналог McDonald's. Фото з відкритих джерел

Після початку війни американська мережа швидкого харчування McDonald's закрила свої заклади у Росії. Через кілька місяців на базі американського бренду росіяни створили свій аналог "Вкусно и точка". Такий крок мав показати, що Росія не боїться санкцій з боку США та інших країн, проте одразу виявились значні проблеми.

Перші заклади відкрились у червні, проте вже у липні у частині відділень "Вкусно и точка" не продавали картоплю фрі. В РФ був неврожай картоплі, а імпорт потрібних сортів був заборонений, тому аналог McDonald's використовував старі запаси американської компанії.

У вересні почали проявлятись інші проблеми російської мережі. "Вкусно и точка" перестала пропонувати набори для дітей з іграшками, адже виникли проблеми з їх постачанням. Окрім того, у меню з’явилась квашена капуста та компот.

Попри введення нових позицій у меню для росіян, це не врятувало заклад від фінансових збитків, які оцінюються на рівні 11,3 млрд рублів за минулий рік.

Раніше портал "Коментарі" про російського посла, який погрожує двом країнам військовими атаками, якщо ті вступлять у військовий альянс до Сполучених Штатів.

Також "Коментарі" писали про нове ІПСО, яке поширюється в соцмережі: брешуть про здачу в полон українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини