Головна Новини Світ Решта світу Ще одна потерпіла: Нова Зеландія постраждала від стихійного лиха
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна потерпіла: Нова Зеландія постраждала від стихійного лиха

У разі погіршення ситуації в країні планують оголосити надзвичайний стан

16 лютого 2023, 14:46
Поділіться публікацією:
Нещодавно північну частину Нової Зеландії накрив потужний циклон "Габріель". У дев’яти регіонахоголошено надзвичайне становище.

Ще одна потерпіла: Нова Зеландія постраждала від стихійного лиха

Фото тематичне

 

Через сильний вітер та зливу пошкоджені лінії електропередачі. Близько 60000 людей залишились без електрики. Усі навчальні заклади в регіонах закрито. Скасовано всі регулярні рейси, зупинено рух поїздів та автобусів. Лише авіакомпанія AirNew Zealand вимушено скасувала 509 рейсів.

 

Найбільше від стихійного лиха постраждали міста Окленд, Вангарея та Нортленд.

 

Місцеві ЗМІ Окленда повідомили, що вже евакуйовано людей з пів сотні будинків, які розташовані поблизу 30-метрової вежі, адже існує велика загроза її обвалення. Також місцева влада закликала жителів зробити запаси їжі та води і бути готовими до евакуації.

 

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Кріс Хіпкінс закликала громадян максимально серйозно віднестися до попередження та не покидати будинки без нагальної потреби.

 

Через потужний вітер у Нортленді перекрили міст Окленд-Харбор-Брідж, район залишився без головного зв’язку з рештою країни.

 

Досить гострою проблемою залишається порятунок людей на автошляхах, адже ще залишились наслідки січневих рекордних дощів, які завдали чималих руйнувань.

 

Якщо ситуація погіршиться, влада країни готова до введення загальнонаціонального надзвичайного стану. Потрібно відзначити, що в Новій Зеландії НС було введено лише двічі.

 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Парижі протестантські акції набирають більших обертів. На вулиці почали виходити озброєні люди, обстрілються банки та масово відміняються авіарейси.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Ukr.net
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини