Головна Новини Світ Решта світу Швеція нарощує військову присутність в Балтійському морі через Росію і Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція нарощує військову присутність в Балтійському морі через Росію і Білорусь

За словами військових Швеції, ризик нападу країну, яка є близьким союзником НАТО, але не учасником блоку, мінімальний, але країна має потребу в підвищеному рівні готовності

26 серпня 2020, 18:03
Поділіться публікацією:

Швеція нарощує військовий контингент в Балтійському морі через підвищену активність Росії в регіоні і через політичну кризу в Білорусії після минулих в країні виборів. Про це повідомляє Reuters.

Швеція нарощує військову присутність в Балтійському морі через Росію і Білорусь

Джерело: swedeninfo.ru

За заявою Міністра оборони держави Петера Хультквіста, ситуація з безпекою навколо кордонів Швеції залишає бажати кращого.

"Рішення перейти до більш високого рівня готовності і скорегувати положення сил було обумовлено не одним фактором, а загальною оцінкою поточної ситуації", — повідомив глава відомства країни.

"Сьогодні військова активність Росії і західних країн в Балтійському морі є найбільшою з часів холодної війни", — заявили в Збройних силах Швеції.

Ян Торнквіст, командувач об'єднаними операціями збройних сил Швеції, в свою чергу заявив, що у фокусі заходів підвищеної готовності відбувається нарощування військово-морської розвідки на Балтиці, на море і з повітря.

Також буде збільшуватися військовий контингент на острові Готланд, який знаходиться в прямій досяжності від Калінінграда.

Крім того, шведські військові сказали, що ризик нападу на Швецію, яка є близьким союзником НАТО, але не  членом блоку, мінімальний, але з огляду на можливий подальший розвиток ситуації в сфері безпеки, країна потребує підвищеного рівня готовності.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США з новою силою спалахнули антирасистські протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини