Головна Новини Світ Решта світу Ситуація у Вірменії: чому парламент країни розпустився
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація у Вірменії: чому парламент країни розпустився

У Вірменії не змогли обрати прем'єр-міністра після відставки Нікола Пашиняна

11 травня 2021, 09:06
Поділіться публікацією:

Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів. Про це повідомляє "Європейська правда".

Ситуація у Вірменії: чому парламент країни розпустився

Новини Вірменії: чому парламент країни саморозпустився. Фото: ria.ru

Рішення про розпуск парламенту було прийнято через те, що в країні не змогли обрати прем'єр-міністра після відставки Нікола Пашиняна. Окрім того, в країні проведуть дострокові парламентські вибори. Вони відбудуться на сороковий день після саморозпуску парламенту, тобто 20 червня.

Як повідомляє видання, провал голосування за кандидатуру прем'єр-міністра був формальністю: перед тим владна й опозиційні партії домовилися про проведення дочасних виборів — на тлі політичної кризи у Вірменії, що триває з осені 2020 року через війну в Нагірному Карабаху.

Варто зазначити, що перший раз голосування відбулося третього травня.

Вибори відбулися, оскільки 25 квітня прем'єр-міністр Вірменії Пашинян заявив, що йде у відставку. Проте політик зазначив, що продовжить виконувати обов'язки до позачергових виборів парламенту.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян покаявся у своїх помилках і пообіцяв зробити з них висновки. 1 березня під час мітингу в Єревані Нікол Пашинян вибачився перед учасниками акції за допущені урядом помилки. І за ті 2 роки 10 місяців, які він при владі, також було скоєно безліч помилок. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляли, чи був у Пашиняна інший вихід? Як події можуть розвиватися далі? Чи посилиться російський вплив на Вірменію? Відповіді експертів на ці питання читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини