Головна Новини Світ Решта світу Столицю Канади охопили протести: запроваджено надзвичайний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Столицю Канади охопили протести: запроваджено надзвичайний стан

Водії-дальнобійники заблокували центр Оттави

7 лютого 2022, 07:50 comments1266
Поділіться публікацією:

У столиці Канади Оттаві водії-дальнобійники не перестають своїм протестом показувати владі, що не збираються виконувати вимоги щодо обов'язкової вакцинації. У результаті, центр Оттави паралізований для нормального руху, великі фури перекрили багато доріг. У зв'язку з масовою акцією протесту та заблокованим центром у столиці було оголошено надзвичайний стан. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "Reuters".

Столицю Канади охопили протести: запроваджено надзвичайний стан

Протести далекобійників у Канаді. ФОТО: GETTY IMAGES

Мер Оттави Джим Уотсон стривожений тим, що своїми протестами далекобійники суттєво ускладнюють життя городянам. Підхід до парламенту Канади опинився у щільному кільці вантажівок. Підійти до нього неможливо.

Вотсон також не повідомили на які поступки готова влада, щоб протест було припинено і чи є перспективи, що влада може піти на якийсь діалог.

Також мер Оттави висловив занепокоєння, що за чисельністю протестувальників далекобійників у рази більше, ніж поліцейських, які намагаються контролювати ситуацію та не дати протесту стати радикальним.

Зазначимо, що стартував протестний рух ще 29 січня. Тоді так званий "Конвой Свободи" прибув до столиці Канади. Сотні далекобійників намагалися показати, що вони не згодні з політикою уряду Трюдо про те, що всі далекобійники, які курсують між Канадою та США, зобов'язані обов'язково вакцинуватися проти коронавірусу. Люди виступали проти таких вимог. Але за 9 днів протестів вимоги зросли і тепер протестувальники хочуть, щоби обов'язкову вакцину націю скасували по всій країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Канада просить громадян утриматись від поїздок до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини