Головна Новини Світ Решта світу У Казахстані повністю відключили інтернет: новинні сайти офлайн
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані повністю відключили інтернет: новинні сайти офлайн

Казахстанські сайти не працюють

5 січня 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

У Казахстані ситуація продовжує розпалюватися. Країна виявилася повністю відключеною від інтернету. Перебуваючи за кордоном неможливо відкрити якийсь із ресурсів новин, також виявилися відключеними державні ЗМІ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "УНІАН".

У Казахстані повністю відключили інтернет: новинні сайти офлайн

Будівля акімату Алмати. Фото: з відкритих джерел

Дротовий інтернет був відключений, коли почалися активні зіткнення протестувальників із силовиками. Місцевий оператор Казахтелеком вирішив відключити мережу по всій країні. З мобільним зв'язком у Казахстані теж навалися проблеми, додзвонитися кудись дуже проблематично. Про мобільний інтернет говорити не доводиться. Його заблоковано вже досить довго. Припинив мовлення казахський телеканал КТК, який пов'язують із Нурсултаном Назарбаєвим.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти проаналізували ситуацію, яка розгортається у цей час у Казахстані. Дипломат Вадим Трюхан зазначив, що його особисто найбільше насторожує градус напруженості, який лише наростає з кожною годиною. Протест переріс справді на щось більше, ніж просто обурення рішенням влади про підвищення тарифів. До того ж, влада Казахстану могла зіграти на випередження і швидко погасити полум'я, погодившись знизити ціни на газ. Це не є для Казахстану, який займається видобутком газу. Великою проблемою. Дипломат не виключає втручання у протестний рух спецслужб іноземних держав, насамперед Росії, яка зацікавлена у будь-якій дестабілізації ситуації. Журналіст Денис Казанський, у свою чергу, вважає, що те, що відбувається в Казахстані, — це удар не тільки по диктаторському режиму в цій країні, але і по мріях Кремля, де стоїть справжня істерика через те, що відбувається в Алмати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини