Головна Новини Світ Решта світу У М'янмі стався державний переворот: військові захопили президента країни - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У М'янмі стався державний переворот: військові захопили президента країни - подробиці

Під час військового перевороту було затримано президента країни Віна М'їна та лауреата Нобелівської премії миру - Аун Сан Су Чжі

1 лютого 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Військові в М'янмі влаштували державний переворот та захопили президента країни Віна М'їна. Окрім того, в руках військових опинилася і лауреат Нобелівської премії миру — Аун Сан Су Чжі. Дану інформацію надало видання Reuters.

У М'янмі стався державний переворот: військові захопили президента країни - подробиці

У М'янмі стався державний переворот - подробиці. Фото: РБК

Затримання президента та інших державних політиків відбулося вранці першого лютого під час військових рейдів.

Наразі в М'янмі оголошено надзвичайний стан терміном на один рік. Повідомляється, що військові рухаються далі — зараз вони намагаються захопити столицю М'янми — місто Нейпьідо.

Військові переконані, що минулі парламентські вибори, які закінчилися в листопаді 2020 року, пройшли нечесно та були сфальсифіковані. Тому і вирішили "навести справедливість".

Поки країною керує головнокомандувач збройними силами Мін Аун Хлаіну. Ще раніше він поводився дуже радикально та погрожував скасувати конституцію, якщо верхівка влади не буде слідувати закону. Проте про державний переворот тоді не йшлося.

Варто повідомити, що попри те, що президентом країни є Він М'їн, лідером держави та людиною, яка приймає основні рішення, являється Аун Сан Су Чжі. Вона обіймає посаду державної радниці та голови Міністерства закордонних справ. Окрім того, у 1991 році Аун Сан Су Чжі відзначили Нобелівською премією миру за її участь в мирних протестах, після яких вона 15 років знаходилася під домашнім арештом.

Згодом жінка повернулася до політики. У 2018-му році Організація Об'єднаних Націй частково звинуватила Аун Сан Су Чжі за її нездатність запобігти переслідуванню народу рохінджа, яке було ініційоване владою М'янми.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, хто профінансував штурм Капітолію. Деталі читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини