Головна Новини Світ Решта світу У найбільшому місті Казахстану – Алмати продовжується антитерористична спецоперація
commentss НОВИНИ Всі новини

У найбільшому місті Казахстану – Алмати продовжується антитерористична спецоперація

За інформацією журналістів в Алмати була інтенсивна стрілянина

6 січня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Влада Казахстану прийняла рішення більше не йти на діалог з протестувальниками, звернувшись за військовою допомогою до союзників з ОДКБ для придушення протесту, а паралельно розпочавши антитерористичну спецоперацію по всій країні. Головні ж події розгорнулися в одному з найбільших міст Казахстану Алмати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт "Радіо Азаттик".

У найбільшому місті Казахстану – Алмати продовжується антитерористична спецоперація

Антитерористична спецоперація. Фото: з відкритих джерел

Правоохоронні органи звернулися до мешканців з вимогою — без потреби не виходити на вулиці міста, зберігати спокій, не панікувати, а також допомагати силовикам придушувати заворушення. У комендатурі Алмати розповіли, що через акції протесту і заворушення місто вже зазнало величезних фінансових збитків.

Видання зазначає, що зафіксовано дуже багато випадків мародерства, крім того, постраждав бізнес, який не зумів захистити своє майно від нападів. Крім цього, завдано шкоди здоров'ю багатьох громадян, серед яких чимало правоохоронців, а медики через протести не можуть повноцінно виконувати свою роботу.

Очевидці розповідають, що перед мерією Алмати досить довго тривала стрілянина між силовиками та протестувальниками. У різних Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що за вказівкою влади до Алмати прямує велика кількість військової техніки для придушення протестів. На площу Республіки прибуло близько 50 одиниць військової техніки – у тому числі автомобілі з силовиками, які мають вогнепальну зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому Казахстан може прийняти на себе удар, який Путін готував для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини