Головна Новини Світ Решта світу У Північній Ірландії масові протести: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Північній Ірландії масові протести: що сталося

Їх причина - старий конфлікт лоялістів з націоналістами, який загострили «Брекзіт» і коронавірус

9 квітня 2021, 03:01
Поділіться публікацією:

Більше 40 поліцейських отримали травми в ході заворушень, які тривають шосту ніч в столиці Північної Ірландії Белфасті, а також в містах Каррікфергус і Лондондеррі. Минулої ночі учасники акції протестів викрали і підпалили автобус, а також напали на фотографа газети. Крім цього, травми різного ступеня тяжкості отримали кілька десятків правоохоронців. Як говориться в повідомленні сил безпеки країни, "до погромів причетні протестантські угруповання.

У Північній Ірландії масові протести: що сталося

Заворушення (фото з відкритих джерел)

Протистояння почалися після рішення правоохоронців не карати членів партії Шин Фейн за участь в похоронах високопоставленого бойовика Ірландської республіканської армії Бобі Сторі "Скандал викликало також те, що, незважаючи на карантин, в похоронах брали участь близько 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, Фестиваль анонсувався протягом місяця в соціальних мережах. У повідомленні говорилося, що 1 квітня в столичному парку Буа де ля Камбрія проїде крупний музикальний фестиваль La Boum — з виступами 200 европеі̆скіх ді-джеїв на п'яти сценах. Вхід безкоштовний. Тільки в кінці березня організатори зізналися, що це жарт, ОНАКО люди все одно зібралися в парку, і, виявивши сцен, самі організували собі свято. На місце інциденту прибули поліцейські, які закликали людей покинути парк через сложноі̆ епідситуації і заборони на масові заходи. У відповідь присутні закидали поліцію банками і пляшками.

1 квітня, соціальні мережі рясніли жартами і фейк. "Коментарі" зробили підбірку першоквітневих постів українців з Facebook. Так, одним з найяскравіших приколів став "моночіп" від "монобанк". Встановити такий пристрій пропонувало банківський додаток кожному з клієнтів. За день на такий крок зважився кілька сотень клієнтів банку. У столиці анонсували "будівництво" грандіозної велотрасси і подорожчання вартості проїзду в метро.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини