Головна Новини Світ Решта світу У Сербії місцева влада розповіла, чому не виходить відкрити пам'ятник Тарасу Шевченку
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сербії місцева влада розповіла, чому не виходить відкрити пам'ятник Тарасу Шевченку

За словами влади, при дотриманні відповідних умов бюст буде відкритий в передбаченому порядку

9 лютого 2021, 21:52
Поділіться публікацією:

У Сербії понад два місяці не можуть офіційно відкрити перший в країні бюст українського поета і художника Тараса Шевченка. Причина, як вважає місцева влада, — пандемія коронавірусної інфекції.

У Сербії місцева влада розповіла, чому не виходить відкрити пам'ятник Тарасу Шевченку

Пам'ятник (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє Radio Slobodna Evropa.

"У зв'язку з епідемією COVID-19 неможливо організувати відкриття пам'ятника в Нові-Саді, тим більше що делегація з України не може приїхати в наше місто з цього приводу", — йдеться в повідомленні.

За словами влади, при дотриманні відповідних умов бюст буде відкритий в передбаченому порядку — в присутності представників міста Нові-Сад та України.

Як повідомляє сербська редакція радіо, в 340-тисячному Нові-Саді щодня реєструють близько 100 нових пацієнтів, тому в місті діють Коронавірусние обмеження, якими заборонено збирати більш ніж п'яти осіб на відкритому місці і в закритому приміщенні.

Бюст поета розміщений на гранітному постаменті заввишки два метри і встановлений на одному з найжвавіших бульварів міста неподалік від університетського кварталу, у алеї, що носить ім'я сербського поета Мирослава Антича.

На пам'ятнику на українському і сербською мовами викарбовано слова поета з поеми "Єретик": "Щоб усі слов'яни стали добрі брати, І синами сонця правди ...", а внизу — "Від громади Львова громаді Нового Саду".

Нагадаємо, в Німеччині в місті Гельзенкірхені встановили пам'ятник комуністичному лідеру Володимиру Леніну, це перша подібна статуя в західній частині країни. Т

Відзначається, що місто без успіху намагався перешкодити встановленню пам'ятника у дворі будівлі, зведення більш двометрової статуї російського комуніста і революціонера кілька разів відкладалося. Міська рада Гельзенкірхена навіть подав на марксистів в суд, намагаючись зупинити акцію, назвавши Леніна "представником насильства, придушення, терору і величезних людських страждань".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини