Головна Новини Світ Решта світу У Таїланді для туристів відкрили знаменитий пляж
commentss НОВИНИ Всі новини

У Таїланді для туристів відкрили знаменитий пляж

Влада Таїланду закрила пляж ще у 2018 році через великий наплив туристів

6 січня 2022, 02:37
Поділіться публікацією:

Таїланд – один із найпопулярніших напрямків серед українських туристів. А тепер там ще й відкрили знаменитий пляж із білим піском Мая Бей. Розповідаємо, чим він такий особливий. Влада Таїланду закрила пляж ще у 2018 році через великий наплив туристів. Мета такого заходу – відновлення екосистеми, коралів та дикої природи, пише The Sun.

У Таїланді для туристів відкрили знаменитий пляж

Острів - фото з відкритих джерел

"Акули повернулися, коралові рифи знову відростають і вода знову стає прозорою", — сказав Рейтер Ютасак Супасорн, губернатор Управління туризму Таїланду.

Пляж став популярним у 2000 році через зйомки у фільмі "Пляж" за участю актора Леонардо Ді Капріо. Це призвело до закриття острова після того, як наплив туристів завдав шкоди природним ресурсам. Бухта Мая Бей розташована у провінції Крабі, на острові Пхі-Пхі у Таїланді. Вона знаходиться під охороною Національного Парку Хат Ноппарат Тара-Му Ко Пхі Пхі. Пляж, оточений скелями висотою 100 метрів, розташований в Андаманському морі, і дістатися до нього можна тільки на човні з довколишніх місць, таких як острови Пхукет, Пхі-Пхі або материк Крабі.

Крім того, для забезпечення захисту пляжу дозволено відвідувати не більше ніж 375 осіб, а купання зараз заборонено. Також човнам буде дозволено швартуватися тільки в позначеному місці у задній частині затоки, щоб не пошкодити коралові рифи.

Нагадаємо, влада італійської комуни Оллолаї, розташованої на острові Сардинія у Середземному морі, пропонують туристам нову програму. Тепер італійці та іноземні громадяни можуть орендувати приміщення за кумедною ціною – 1 євро. Відомо, що туризм у цій місцевості не дуже розвинений, тому влада намагається привернути увагу туристів такими "солодкими" пропозиціями. Взяти участь у програмі можуть і італійці, і іноземці. Для того, щоб орендувати будиночок за 1 євро (31 гривню), необхідно довести свою готовність до проживання в комуні, а також продемонструвати план реставрації приміщення, якщо є така необхідність. Також туристи мають презентувати план розвитку локального бізнесу та/або плани життя в цьому місці.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини