Головна Новини Світ Італія На острові в Італії можна орендувати житло за 1 євро
commentss НОВИНИ Всі новини

На острові в Італії можна орендувати житло за 1 євро

У містечку Оллолаї, розташованому на італійській Сардинії, туристам пропонують зняти нерухомість за 1 євро

2 січня 2022, 20:40 comments1302
Поділіться публікацією:

Влада італійської комуни Оллолаї, розташованої на острові Сардинія в Середземному морі, пропонує туристам нову програму. Тепер італійці й іноземні громадяни можуть орендувати приміщення за кумедною ціною – 1 євро.

На острові в Італії можна орендувати житло за 1 євро

Оренда будинку за 1 євро на Сардинії (фото з відкритих джерел)

Відомо, що туризм у цій місцевості не дуже розвинений, тому влада намагається привернути увагу туристів такими "солодкими" пропозиціями. Взяти участь у програмі можуть і італійці, й іноземці.

Для того, щоб орендувати будиночок за 1 євро (31 гривню), необхідно довести свою готовність до проживання у комуні, а також продемонструвати план реставрації приміщення, якщо є така необхідність. Також туристи мають презентувати план розвитку локального бізнесу та/або плани життя у цьому місці.

Ті, хто погодиться на умови, сплачуватимуть 1 євро оренди протягом 5 років, потім ставка зросте до ринкових 250 євро.

Також учасникам програми надаватимуть пільги щодо влаштування дітей у навчальні заклади, безплатні підручники, внески на шкільний транспорт тощо.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року італійська комуна Пратола-Пеління, розташована в Апеннінських горах, неподалік гірськолижних курортів, влаштувала розпродаж будинків за 1 євро. Влада містечка пояснює, що хоче повернути красу старого центру, тому покупцям потрібно буде відремонтувати свої будинки протягом 3-х років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на Сицилії в Італії почали розпродувати будинки за 1 євро, щоб врятувати туризм, який дуже постраждав через пандемію коронавірусної інфекції.

Читайте також, що на півдні Італії продають будинки по 1 євро та доплачують за їх ремонт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини