Головна Новини Світ Решта світу Убито президента Гаїті Жовенеля Моїза: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Убито президента Гаїті Жовенеля Моїза: що відомо

Двоє невідомих проникли в будинок президента Гаїті і застрелили його посеред ночі

7 липня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Відома своїми курортними пляжами острівна країна Гаїті залишилася без президента. Главу держави Жовенеля Моїза вбили озброєні стрілки, які проникли посеред ночі в його будинок. Трагедія трапилася 7 липня о першій годині ночі за місцевим часом, повідомляє служба BBC.

Убито президента Гаїті Жовенеля Моїза: що відомо

Вбитий президент Гаїті Жовенель Моїз. Фото: Getty Images

Житло президента Гаїті було розташоване в столиці Гаїті, місті Порт-о-Пренс. Крім Моїза, поранення отримала і його дружина, Мартін Марі Етьєн. Поки тимчасова влада не повідомляє, в якому стані знаходиться перша леді, котра пережила напад.

Зараз найвищий пост на Гаїті обійме тимчасовий прем'єр-міністр Клод Жозеф. Саме під його ім'ям вийшла офіційна інформація про вбивство Моїза. Як повідомляється місцевими чиновниками, наліт на резиденцію покійного президента скоїли двоє зловмисників.

Зазначається, що від них звучала іспанська мова — тому вони навряд чи можуть бути місцевими жителями. При цьому на Гаїті в рівній мірі вважаються державними як французька, так і гаїтянська та креольська мови.

Уже згаданий Клод Жозеф у своїй заяві підкреслив, що основна влада над державою зараз знаходиться у представників Збройних сил і нацполіції Гаїті. Особи людей, які вчинили розправу над Жовенелем Моїз, встановлюються. Місцевих жителів просять зберігати спокій і не сіяти паніку.

Відзначимо, що загиблому главі Гаїті виповнилося лише 53 роки. Найвищу посаду в державі він займав із 2017 року. При цьому декількома місяцями раніше влада Гаїті повідомляли, що на Моїза готувався замах, але його вдалося уникнути.

Додаткових деталей про трагічний інцидент поки не розголошується.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які заходи прийняв самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко на випадок того, якщо замах на його життя закінчиться трагедією. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про деталі резонансного вбивства професора в Запоріжжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини