Головна Новини Світ Решта світу В Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,4
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,4

Метеорологи оголосили попередження про небезпеку виникнення цунамі

15 грудня 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Потужний землетрус магнітудою 7,4 стався на сході Індонезії, після чого метеорологи оголосили про можливість цунамі. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters. Повідомляється, що землетрус стався о 3:20 ночі за місцевим часом у морі Флорес, приблизно в 112 км на північний захід від міста Ларантука, у східній частині острова Флорес, на глибині близько 12 км, завдавши лише незначних ушкоджень, травмовано одну людину.

В Індонезії стався потужний землетрус магнітудою 7,4

Землетрус. Фото: Twitter

Метеорологи оголосили попередження про небезпеку виникнення цунамі для навколишніх островів, включаючи Малук та Сулавесі. Зазначимо, що землетруси в Індонезії відбуваються досить часто, оскільки країна розташована в так званому "вогненному кільці" — області в Тихому океані, де перебуває більшість активних вулканів.

Нагадаємо, на Канарах стався землетрус. На острові Ла-Пальма, де вже довгий час вивергається вулкан під назвою Кумбре-В'єха, стався сильний землетрус. Як стало відомо, підземні поштовхи відчувалися в ніч сьогодні, 20 жовтня. Фахівці розповіли, що магнітуда землетрусу складала 4,8 бали за шкалою Ріхтера. Зазначається, що воно стало найсильнішим із початку виверження.

Стихія вирувала в районі населеного пункту Вілья-де-Масо. Осередок землетрусу залягав на глибині близько трьох десятків кілометрів. Довідка: виверження вулкана на острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. Потоки розжареної лави, що випливають із жерла, вже знищили понад тисячу житлових будинків. Близько семи тисяч громадян змушені були евакуюватися. Було спалено понад 600 гектарів сільськогосподарських угідь.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини