Головна Новини Світ Африка Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус

Стихія вирувала в районі населеного пункту Вілья-де-Масо

20 жовтня 2021, 12:26
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Канарах стався землетрус. Про це повідомляє видання Кореспондент.

Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус

Землетрус. Фото: Рixabay

На острові Ла-Пальма, де вже протягом довгого часу вивергається вулкан під назвою Кумбре-Велья, стався сильний землетрус.

Як стало відомо, підземні поштовхи відчувалися в ніч на сьогодні, 20 жовтня. Фахівці розповіли, що магнітуда землетрусу становила 4,8 бала за шкалою Ріхтера. Відзначається, що воно стало найсильнішим з початку виверження.

Стихія вирувала в районі населеного пункту Вілья-де-Масо. Осередок землетрусу залягав на глибині близько трьох десятків кілометрів.

Для довідки: виверження вулкана на острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. Потоки розпеченої лави, що випливають з жерла, вже знищили понад тисячу житлових будинків. Близько семи тисяч громадян були змушені евакуюватися. Було спалено понад 600 гектарів сільськогосподарських угідь.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Непал накрили сильні зливи. Через це в деяких районах країни почали утворюватися масштабні повені і зсуви. Стихія вже встигла вбити понад чотири десятки людей, ще багато отримали поранення різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані. Близько 30 людей вважаються зниклими безвісти. Передбачається, що стихія не буде відступати ще кілька днів.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в японській префектурі Кумамото почав вивергатися вулкан. З його жерла в небо піднявся величезний стовп диму і попелу. Влада оголосила про третій рівень небезпеки з п'яти можливих. Громадянам не можна наближатися до гори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини