Головна Новини Світ Решта світу В найближче десятиріччя на планеті може відбутися наймасовіше вимирання тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

В найближче десятиріччя на планеті може відбутися наймасовіше вимирання тварин

На планеті можуть зникнути сотні тисяч видів диких тварин

31 грудня 2021, 17:51
Поділіться публікацією:

До 2030-х років на планеті може відбутися наймасовіше вимирання тварин з періоду, коли на Землі панували великі рептилії — динозаври. Про це говорять дослідники Світового фонду дикої природи. про це пише The Insider.

В найближче десятиріччя на планеті може відбутися наймасовіше вимирання тварин

У дикій природі може зменшитися кількість тварин, фото з відкритих джерел

Найближчими роками з лиця землі можуть зникнути майже мільйон видів диких тварин. Серед яких: африканські слони, білі ведмеді, деякі види акул, жаби, певні види прісноводних риб. Наразі в Червоній книзі Міжнародного союзу охорони природи вписано 142 500 видів тварин.

Під загрозою вимирання понад 40 тисяч видів. За даними вчених, це найбільша кількість тварин, що опинилися під загрозою вимирання, з 1964 року. Науковці говорять, що популяція африканського лісового слона зменшилася на 86% протягом останніх 30 років.

До 2035 року в Арктиці можуть вимерти популяції білих ведмедів через те, що льодовики дуже швидко тануть, а середня температура на планеті зросла більше, ніж прогнозували.

Акули та скати можуть зникнути через надмірний вилов риби в океанах та забруднення вод Світового океану. Серед позитивних новин — вченим та екологам вдалося збільшити популяцію індійських носорогів у Непалі. Кількість цих тварин, що перебувають на межі вимирання, зросла на 16% протягом шести років. Є певні успіхи у відновленні кількості особин птаха бородача, що живе в Альпах.

Як повідомляв портал "Коментарі",  на основі даних Міжнародного союзу охорони природи вчені з'ясували, що як мінімум 515 видів тварин перебувають на межі зникнення — менше тисячі особин кожного виду. Вчені стверджують, що регіональні екологічні системи зіткнулися з колапсом.

Також ми писали, що вчені відновили вид риб, що вимерли багато років тому. Популяцію в понад 1500 особин випустили в водойми дикої природи. Відомо, що вид дрібних прісноводних риб оголосили вимерлим ще в 2003 році. Робота екологів доводить, що збереження прісноводних екосистем і видів тварин можливе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини