Головна Новини Світ Решта світу В ООН повідомили про нову глобальну кризу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН повідомили про нову глобальну кризу

У світі почастішали посухи та повені

6 жовтня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

У ООН попереджують про нову кризу, що торкнеться всього світу. Про це повідомляє Associated Press.

В ООН повідомили про нову глобальну кризу

Світ чекає нова криза, пов'язаний з водою, фото з відкритих джерел

У доповіді, яку представила Всесвітня Метеорологічна Організація ООН, йдеться не лише про нестачу питної та прісної води, а й про стихійні лиха у вигляді повеней, ураганів, посух.

В доповіді повідомляють, що світ не готовий до таких катаклізмів з огляду на те, що клімат змінюється й це призведе до ускладнення ситуації з погодними умовами на планеті. Тому треба вдосконалювати системи попередження катастроф в 60% країн.

Населення Землі зростає й до 2050 року понад 5 млрд людей не матимуть доступу до прісної води, у порівнянні з 3,6 млрд в 2018 році. За словами професора гідрології та клімату Массачусетського технологічного інституту Елфатіх Елтахір, особливо це стосується Африки.

З 2000 року в світі стали частіше відбуватися стихійні лиха у вигляді ураганів та повеней. Якщо порівнювати їхню кількість з 1990-ми, то повені почастішали на 134%. Особливо ці показники стосуються Азії. Там країни найбільше потерпають від значних опадів, які приносять шторми, тайфуни, циклони.

Рівень посухи зростає не так швидко, зафіксовано з 2000 року 29%. Найбільше померлих від нестачі води в Африці, економічних втрат зазнали країни Північної Америки, Азії, Карибського басейну.

Хоча нестача води — це не таке вже й рідкісне явище, 25% від населених пунктів світу мають постійну нестачу води. В той же час запас поверхневих вод скорочується на 1 см/рік. Такі спостереження метеорологів за 20 років.

"Нам потрібно схаменутися, адже насувається водна криза", — наголосив Петтері Таалас, генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації.

У доповіді запропонували приділити увагу питанням управління водними ресурсами, покращити системи попередження стихійних лих, в тому числі посухи та підвищення рівня води в річках.

Як повідомляв портал "Коментарі", генсек ООН попередив про ядерне знищення світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини