Головна Новини Світ Решта світу Генсек ООН попередив про ядерне знищення світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН попередив про ядерне знищення світу

У світі зберігається близько 14 тисяч одиниць ядерної зброї

26 вересня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

За словами генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріша, світ занадто близький до порога ядерного знищення. Такий невтішний прогноз він озвучив у своєму Twitter.

Генсек ООН попередив про ядерне знищення світу

Антоніу Гутерріш - фото з відкритих джерел

Гутерріш зазначив, що на планеті зберігається близько 14 тисяч одиниць ядерної зброї.

"Час назавжди розвіяти хмари ядерного конфлікту, ліквідувати ядерну зброю в нашому світі й відкрити нову еру довіри та миру", — написав генсек ООН.

Генсек ООН попередив про ядерне знищення світу - фото 2

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що Сполучені Штати не допустять отримання Іраном ядерної зброї. Про це заявив американський лідер Джо Байден. Яка ймовірність, що ядерна угода буде відновлено? Які навколо цієї угоди відбуваються дії? Зокрема, експерт Національного інституту стратегічних досліджень по Близькому Сходу Микола Замікула акцентує, що заява президента США Джо Байдена щодо неприпустимості одержання Іраном ядерної зброї повністю відповідає його традиційній послідовній позиції. Оцінюючи її значення, експерт звертає увагу на два аспекти.

Також у матеріалі порталу говорилося, що згідно з доповіддю Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), оцінна кількість розгорнутих ядерних боєприпасів у 2021 році збільшилася з 3720 до 3825; близько 2000 з них (майже всі) належать Росії й США і знаходилися в стані підвищеної боєготовності. Генерал армії України, ексголова зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розповів виданню "Коментарі", що Росія, не маючи достатнього економічного потенціалу, нових технологій, зберегла пріоритет і паритет у стратегічному ядерному озброєнні. Тут вона дорівнює за потенціалом США. Не тільки за кількістю боєголовок (у неї їх навіть більше), але і за новими розробками в цьому напрямі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини