Головна Новини Світ Решта світу В Україні дуже мало мільярдерів: рейтинг країн світу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дуже мало мільярдерів: рейтинг країн світу

Опубліковано рейтинг країн світу за кількістю мільярдерів

9 грудня 2021, 10:37 comments1090
Поділіться публікацією:

У світі за даними на 2020 рік найбільше мільярдерів було в США — 614 осіб. В Україні — 6 громадян. Україна має підтримувати бізнесменів, тоді наша держава мати гарні умови для розвитку. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Олександр Охріменко, економічний експерт, президент Українського аналітичного центру.

В Україні дуже мало мільярдерів: рейтинг країн світу

США на першому місці за кількістю мільярдерів, фото з відкритих джерел

"У нас дуже мало мільярдерів, хоча шуму багато. Потрібно підтримувати своїх бізнесменів, і тоді і в Україні буде більше мільярдерів. І взагалі багатство США це, якраз лобіювання та підтримка керівництва США насамперед багатих людей, а не різних там голодранців, які хочуть жити на допомогу", — додав експерт.

На другому місці за кількістю мільярдерів в світі опинився Китай — 388 багатіїв. Третє місце посіла Німеччина (107осіб), четверте — Індія (102 особи). До десятки найбагатших людей світу входять 8 американців.

До топ-10 країн з найбільшою кількістю мільярдерів увійшли: США(614,) Китай (388), Німеччина (107), Індія(102), Росія(99), Гонконг(67), Бразилія(45), Велика Британія (45), Канада (44) та Франція(39).

Не дивно, що в США і Китаї проживає приблизно половина мільярдерів у світі. Незважаючи на те, що статки мільярдерів змінилися, мільйонери та мільярдери в США отримали більше 80% переваг від зміни податкового законодавства, яке республіканці внесли в пакет економічної допомоги через коронавірус. Оскільки глобальні ринки змінювалися, статки найбагатших людей світу коливалися, що багато з них втратили звання "мільярдерів".

Сумарні статки російських доларових мільярдерів за 2021 рік виросли на 145 мільярдів доларів — до 630 мільярдів (на 30%). За даними Forbes, російські мільярдери стали третіми за абсолютним зростанням статків. Перше місце посіли мільярдери зі США, їх стати зросли на 945 мільярдів (або на 23%). 

В Україні дуже мало мільярдерів: рейтинг країн світу - фото 2
В Україні дуже мало мільярдерів: рейтинг країн світу - фото 3

Як повідомляв портал раніше, відомо хто очолив рейтинг найвпливовіших жінок світу за версією Forbes.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини