Головна Новини Світ Решта світу Які основні виклики чекають Європу і світ в 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Які основні виклики чекають Європу і світ в 2022 році

Що чекає на українців та жителів Європи і світу в наступному році

29 грудня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Яким буде 2022 рік? Що чекає світ в наступному році, чи скінчиться пандемія, чи будуть нові військові конфлікти. Прогнози розвитку подій опублікував The Guardian.

Які основні виклики чекають Європу і світ в 2022 році

Чого очікувати у 2022 році, фото з відкритих джерел

Крім пандемії Covid-19, на планеті продовжують відбуватися кліматичні зміни. В деяких країнах почалися гуманітарні кризи через клімат, військові конфлікти. Іран, хоча його влада це заперечує, може придбати або почати виробляти ядерну зброю. Гарячими точками, ймовірно, будуть Ліван і Лівія. В Палестині також неспокійно через захоплення землі на Західному березі.

2022 буде критичним роком для Європи, оскільки ЄС та національні лідери борються з внутрішніми та зовнішніми розбіжностями, соціальними та економічними наслідками нескінченної пандемії, міграцією, забрудненням зовнішнього середовища.

Європа повинна вирішити, чи хоче вона, щоб її сприймали серйозно як глобального актора, чи віддасть свій міжнародний вплив Китаю, США та іншим режимам, таким як Росія Володимира Путіна.

Віра Макрона в те, що Європа повинна постояти за себе у ворожому світі, буде піддана випробуванню на низці фронтів, зокрема в Україні. Аналітики припускають, що посилення російського військового тиску, включаючи нарощування значних прикордонних військ і загрозу розгортання ядерних ракет, може призвести до поновлення конфлікту на початку року.

Однак це буде й насичений рік у космосі з точки зору досліджень та військового змагання. NASA готує 18 окремих місій у 2022 році, оскільки готується до відновлення пілотованого польоту на Місяць. Планується створення нової космічної станції – Gateway.

Росія, Південна Корея, Індія та Японія запустять космічний корабель на Місяць. США, Росія та Китай експериментують з новою зброєю, як-от орбітальні гіперзвукові планери, здатні запускати ядерні ракети з будь-якої точки неба. Росія випробувала протисупутникову ракету.

У вересні NASA планує збити гігантський астероїд з курсу, організувавши лобове зіткнення за допомогою космічного корабля, запущеного на ракеті, створеної SpaceX Ілона Маска.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білл Гейтс назвав головну проблему, з якою зіткнеться світ у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини