Головна Новини Світ Решта світу З Казахстану не можуть вилетіти 73 українці
commentss НОВИНИ Всі новини

З Казахстану не можуть вилетіти 73 українці

Дипломати підтримують зв'язок

7 січня 2022, 17:41
Поділіться публікацією:

У Казахстані скасували авіарейси з Алмати та Нур-Сулатана. Тому українці "застрягли" та звернулися до посольства України в Казахстані за допомогою. Про це сказав речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі "Українській правді".

З Казахстану не можуть вилетіти 73 українці

Казахстан - фото з відкритих джерел

“До посольства звернулися 43 громадяни. Усі вони – пасажири скасованих авіарейсів з Алмати та Нур-Сулатана. Загрози безпеки українців немає”, – сказав Олег Ніколенко.

Він зазначив, що всіх людей забезпечили тимчасовим житлом та їжею. Дипломати підтримують із нею зв'язок. Також чиновник сказав, що поки що немає інформації про те, чи постраждали українці через події в Казахстані. Повідомляється, що 7 січня має відновитись робота міжнародного аеропорту в м. Алмати.

Нагадаємо, президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв 7 січня публічно звернувся до громадян Казахстану. У своїй промові він зазначив, що військові наводять правопорядок відповідно до Конституції. Про це пише "Дощ". Також він наголосив, що силовики отримали наказ відкривати вогонь на поразку без попередження. Загалом ситуація вже починає стабілізуватися, додав політик. "За кордоном висловлюються заклики до сторін провести переговори для мирного вирішення проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори зі злочинцями, убивцями? Нам довелося мати справу із озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тому їх потрібно знищити. І це буде зроблено найближчим часом", – повідомив глава держави.

Крім того, політичний лідер зазначив, що миротворчий контингент перебуватиме у Казахстані протягом короткого періоду. Токаєв подякував Путіну і президентам країн, які відправили туди війська, за допомогу, а також керівництво ООН та міжнародних організацій за висловлену підтримку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини