Головна Новини Світ Решта світу Житель Австрії знайшов метеорит, якому 4,6 мільярда років
commentss НОВИНИ Всі новини

Житель Австрії знайшов метеорит, якому 4,6 мільярда років

Метеорит отримав назву Меріборо на честь міста, де його виявили

25 листопада 2021, 03:15
Поділіться публікацією:

Камінь, який ще у 2015 році виявили в одному із парків Австралії, виявився метеоритом. Таким чином, випадкова знахідка стала справжнім "науковим дивом" із космосу. Як пише Science Times, метеорит знайшов Девід Холе за допомогою металошукача. Чоловік займався пошуками золота і натрапив на камінь вагою 17 кілограмів, який не був схожий на інші. Поле вирішив, що на ньому можуть бути золоті самородки та забрав додому. Девід пилив і свердлив камінь і навіть обливав кислотою, але це ніяк не вплинуло на його цілісність.

Житель Австрії знайшов метеорит, якому 4,6 мільярда років

Австрія (фото з відкритих джерел)

Геологи, котрі досліджували загадковий камінь, назвали його дивом. Метеорит отримав назву Меріборо на честь міста, де його виявили. За попередніми даними, його вік становить 4,6 млрд. років. Від каменю вдалося відпиляти зразок за допомогою надтвердої алмазної пилки. Як говориться в науковій статті, у його складі високий відсоток заліза та нікелю, що відносить його до хондритів H5 – найпоширеніших метеоритів.

Нагадаємо, у Канаді метеорит пробив дах будинку. Як стало відомо, інцидент стався 4 жовтня у канадському місті Голден, що на південному сході країни. Повідомляється, що уламок метеорита впав поруч із головою місцевої мешканки. Космічний камінь пробив дах будинку та приземлився прямо на подушку. Жінка прокинулася від сильного шуму і побачила, що поряд із нею лежить камінь. Зазначається, що канадка не отримала жодних поранень. Уламок небесного тіла жінка планує зберегти на згадку своїм онукам.

Раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені виявили метеорит, старший за нашу планету. Невеликий камінь був знайдений у полі у Глостерширі. Він виявився уламком стародавнього небесного тіла. Вчені оцінюють його вік у 4,6 мільярда років, що приблизно дорівнює віку Сонячної системи. Метеорит міг прилетіти до нас із орбіти Марса. Мікроскопіст Шон Фаулер каже, що склад цього небесного тіла відрізняється від усього, що можна знайти на планеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини